Posted by : Adsız 18 Temmuz 2013 Perşembe

iPad uygulamaları
Arkadaşlar, biz öğrenciler için yararlı ve kullanışlı olabilecek on tane iPad uygulaması derledim.


1 - Free Translator ;
Yabancı dil artık iyice hayatımızın içinde. Yaklaşık 50 dil arasında çeviri yapabileceğiniz Free Translator uygulaması ise tam bu noktada ilaç gibi gelecektir.

2 - Evernote ;
Yazılı, sesli ve görüntülü notlar almak bir tabletten beklenen en önemli özelliklerdendir. Evernote uygulaması bunların hepsini yapabilir, notlarınıza lokasyon bilgisi dahi yükleyebilirsiniz. Üstelik bu notlara daha sonra internet üzerinden ulaşmanız mümkün.

3 - USB DISK ;
 iPad’in en büyük eksiklerinden birisi USB girişinin olmaması. Ama USB girişi yok diye bu cihaza dosya aktaramayacağını düşünenler yanılıyor. USB Disk uygulaması ile bu sorunu çözebilirsiniz. Böylece ödevlerinizi, sunumlarınızı, seyretmek istediğiniz filmleri tablete gönderebilirsiniz.

4 - Documents 2 ;
iPad’inize aktardığınız ödevleri açmanız ve düzenlemeniz gerekecek. Bu noktada Documents 2 uygulaması yardımcı olacaktır. Basit Word ve Excel dokümanları oluşturabileceğiniz bu uygulama pdf dosyalarını, çeşitli resim formatlarını ve html sayfalarını da destekliyor.

5 - VLC PLAYER ;
USB disk ile attığınız dosyalar arasında filmler de yer alıyorsa VLC Media Player uygulamasını acilen yüklemeniz gerekiyor! Bu program sayesinde bilinen tüm video formatlarını oynatabilirsiniz. Böylece iPad tam bir multimedya aracı haline gelecektir.

6 - Wattpad ve ibooks ;
iPad’in aynı zamanda bir kitap okuma aracı olduğunu unutmamak gerek. Bu doğrultuda iBooks ile iPad’i bir kütüphaneye dönüştürmek mümkün. Bir diğer uygulama Wattpad ile de birçok kitabı indirebilir ve ücretsiz okuyabilirsiniz.

7 - Read it Later ;
Vakit darlığı nedeniyle ‘Sonra okurum!’ diye düşündüğümüz yazılar genelde unutulur ve okumayız. Eğer siz de bu durumdan yakınıyorsanız Read It Later uygulaması işinize yarayacak. Uygulama, yazıları sonra okunmak üzere kaydediyor.

8 - İ-Prompt Pro ;
Bir sunum esnasında, siyasetçilerin faydalandığı prompter cihazında olduğu gibi, konuşma metninizin iPad ekranından akıp gittiğini görmek güzel olmaz mı? O zaman i-Prompt Pro adlı uygulama tam sizin için!

9 - Viber ve Skype ;
Öğrenci dediğin hesabını bilir! Buna rağmen ailenizle ücretsiz konuşmanın keyfi de bir başkadır. Viber ve Skype adlı uygulamalarla bu uygulamaya sahip diğer telefon kullanıcıları ile ücretsiz görüşmeler yapabilirsiniz.

10 - Facebook ile Twitter ;
Web üzerindeki Facebook ve Twitter keyfini tablet bilgisayarınızda da yaşamanız mümkün. Ayrıca Twitter’dan beni takip edin etkinliklerden ve yazılardan haberdar olun @KulturYasa

{ 4 yorum... read them below or Comment }

  1. Bu onları seviyorum ve onları satın almak isteyen akıllı iPad'ler vardır.

    YanıtlaSil
  2. Yakın zamanda tablet bilgisayar alıcam. O zaman bu konu işime yarayabilir. Not alıyorum konu linkini.

    YanıtlaSil
  3. tesekkurler biz ogrenciler icin cok guzel paylasim olmus :D

    YanıtlaSil
  4. yaradıysa ne mutlu :)

    YanıtlaSil

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -