Posted by : Adsız 3 Mayıs 2013 Cuma

Gençlik Treni
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Treni projesi tekrar başladı. Üstelik bu sefer yurtdışı da dahil. Detaylı bilgiler içeride.


GSB her yıl olduğu gibi 2013'te de ücretsiz kültürel gezilerine devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de Gençlik Treni. Katılımcılar bindikleri trenle belirli güzergahlar arası seyahat edip, belirli illeri geziyorlar. Üstelik bakanlık bu sene Balkan ülkelerini de  programa dahil etmiş.


Bu programı bakanlığın sitesine göre daha basit ve sorulara cevap şeklinde yapacağım. İlk proje hakkında bilgi vereceğim sonra sırasıyla aklınızdaki sorulara cevap verip gezi güzergahlarını belirteceğim.


Gençlik Treni-Bu Memleket Bizim adlı proje 12 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu projenin amacı gençlerin seyahat etmeleri, yaşıtlarıyla tanışmaları ve kaynaşmaları için düzenlenmektedir. Bu proje gençlerin yurt içi treniyle ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde görmelerini, Balkan treni ile de gençlerin balkanlardaki Osmanlı mirasını ve tarihini yerinde görüp keşfetmelerini amaçlamaktadır. 2 hat üzerinde, 2 farklı trenle, 19-29 yaşlarında yaklaşık 2000 gencin katılımıyla gerçekleştirilecek bir (trenle) seyahat projesidir. 2 farklı trenden teki sadece kız, diğeri ise erkek katılımcılar içindir. Karma gezi yoktur. 

Güzergah Bilgileri ; 
Balkanlar

Balkan Gençlik Treni: Edirne-Bükreş-Budapeşte-Zagreb-Saraybosna-Belgrad-Üsküp-Selanik
Açıklama ; Projedeki yutdışı seyahat güzergahıdır. Tren İstanbul'dan kalkacak yani bu güzergaha başvurmak isteyen kişiler eğer farklı bir ildeyse İstanbul'a kendi imkanlarıyla masraflarını karşılayıp gelecektir.
Trene bindikten sonra hiç bir ücret alınmayacaktır. Diğer bir soru ise pasaport ve vize. Bu seyahate katılmaya hak kazanan kişilerin vize ve pasaportu bakanlık tarafından karşılanacak.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
güzergahlar

Efeler Gençlik Treni: İzmir-Konya-Adana-Gaziantep
Açıklama ;  Bu güzergahın kalkış yeri İzmir'dir. Katılımcılar arklı bir ilden geliyorsa kalkış yerine kadar kendi imkanlarıyla gelecektir.


Şahinbey Gençlik Treni:  Gaziantep-Malatya-Sivas-Erzurum-Kars
Açıklama ;  Bu güzergahın kalkış yeri Gaziantep'dir. Katılımcılar arklı bir ilden geliyorsa kalkış yerine kadar kendi imkanlarıyla gelecektir.

Kafkas Gençlik Treni: Kars-Erzurum-Sivas-Amasya-Samsun
Açıklama ;  Bu güzergahın kalkış yeri Kars-Erzurum'dur. Katılımcılar arklı bir ilden geliyorsa kalkış yerine kadar kendi imkanlarıyla gelecektir.

İstiklal Gençlik Treni: Samsun-Sivas-Malatya-Diyarbakır
Açıklama ;  Bu güzergahın kalkış yeri Samsun'dur. Katılımcılar arklı bir ilden geliyorsa kalkış yerine kadar kendi imkanlarıyla gelecektir.

Dicle Gençlik Treni: Diyarbakır-Sivas-Kayseri-Ankara
Açıklama ;  Bu güzergahın kalkış yeri Diyarbakır'dır. Katılımcılar arklı bir ilden geliyorsa kalkış yerine kadar kendi imkanlarıyla gelecektir.

Seğmenler Gençlik Treni: Ankara-Kayseri-Malatya-Adana
Açıklama ;  Bu güzergahın kalkış yeri Ankara'dır. Katılımcılar arklı bir ilden geliyorsa kalkış yerine kadar kendi imkanlarıyla gelecektir.

Çukurova Gençlik Treni: Adana-Malatya-Kayseri-Ankara
Açıklama ;  Bu güzergahın kalkış yeri Adana'dır. Katılımcılar arklı bir ilden geliyorsa kalkış yerine kadar kendi imkanlarıyla gelecektir.

güzergahlarının kullanılması planlanmakta olup bahsi geçen illerde de geziler planlanmaktadır.

Katılımcıların seyahat süresi boyunca tüm giderleri Bakanlık tarafından karşılanacaktır. Katılımcılar ikişer yataklı kompartımanlarda seyahat edecek olup, katılımcıların iletişim ihtiyaçları için yemekli vagonlarda internet hizmeti ücretsiz olarak sunulacaktır.

Balkan treni başvuruları 15 mayıs, yurt içi treni başvuruları 31 mayıs' ta sona erecektir.

Asil ve yedek listelerde yer alan gençlerin (daha sonra ilan edilecek tarihe kadar) nüfus cüzdanı fotokopilerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir.


Başvuru adresi ; gencliktreni.gsb.gov.tr

{ 60 yorum... read them below or Comment }

  1. balkan gençlik trenine başvurdum. Çok gitmek istiyorum fakat gezinin ortalarına doğru dönmem lazım bu konuda ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  2. Bu konuda yapabilecek bişey yok maalesef. Ama tavsiyemi isterseniz, eğer işiniz sizin için hayati bir önem taşımıyorsa bu gezi size çıkarsa katılın derim, kaçmayacak bir fırsat.

    YanıtlaSil
  3. Bir daha ne zaman basvuru yapabiliriz yani ne zamn baslar ki bu sene

    YanıtlaSil
  4. Bir değişiklik olmadığı sürece bu proje yaz aylarında başlıyor. Önümüzdeki yaz aylarında tekrar yapılacaktır. Blogumu takip ederek haberdar olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. @huseyin panti : Bu gezi bitti maalesef, diğer gezileri takip ederek katılım sağlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  6. 2014 basvurulari ne zaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar aylarının ortalarına doğru başlayabilir sosyal medya hesaplarımızı takipte kalın

      Sil
  7. Sadece bir proje ye mi başvuru yapabiliyoruz

    YanıtlaSil
  8. Seçenekler çıkıyor karşınıza ona göre uyarsa fazlada başvurabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. Karma olan başka geziler de var mı acaba? Abim ile aynı geziye katılmak istiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef şuan için karma gezi mevcut değil.

      Sil
  10. bu sene varmı varsa ne zaman başvuru yapabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hasan Bey, bahar ayları içinde tekrar düzenlenme ihtimali yüksek. Sosyal medya hesaplarımızı takip edebilir ve izleyiciler kısmını kaybolabilirsiniz. Böylece başvuru haberini çıktığında almış olursunuz. İyi günler.

      Sil
  11. acaba trende vagonlar kaç kişilik..? kaç tane yatak var? bir bilginiz var mı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 kişilik, yataklı kompartmanlarda kalıyorsunuz, odanızda internet gibi hizmetler mevcut, oyun ve toplanma amaçlı vagonlarda da oturma yerleri mevcuttur :)

      Sil
    2. 2 kişilik olması çok iyi.. tabii arkadaşımla aynı odada kalabiliyorsam..ve gerçekten de harika bir proje.. sanırım başvurucam mayıs ayı gibi sanırım başvurular .. çıkmama olasılığı yok değil mi ?

      Sil
    3. Evet, oldukçada rahat oluyor. Yurtiçi gezilerinde arkadaşınızla gitme ve odada birlikte kalma ihtimaliniz yüksek. Fakat yurtdışı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Şunu da belirtmek isterim; yeni arkadaşlıklar kurmak daha eğlenceli olacaktır.

      Sil
  12. Merhaba :)
    Bu soru ile çok karşılaşmışsınız okudum :) kızcaksınız belki ama ;) tarih ve şartlar belli mi acaba ?.
    Şimdiden çok teşekkür ediyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :) kızmak ne demek, yardımcı olabiliyorsak ne mutlu :) Mayıs ayı içerisinde olacağını söylediler ve tam tarih belirtmediler, sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takipte kalarak yakından takip edebilirsiniz.

      Sil
    2. teşekkür ediyorum :) son sorum :) yaş sınırı 18 ya 16 yaşında ki birini geziye dahil etme durumu nedir :)

      Sil
    3. 01.01.1984-31.12.1995 yıl doğumlu kişiler katılabiliyor :)

      Sil
  13. Merhabalar genclik otobusunde oldugu gibi genclik treni icinde bir mulakat yapiliyo mu acaba birde pasaport gerekli mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mülakat olmuyor. Vize ve pasaport devlet tarafından yapılıyor.

      Sil
  14. Ben son bir sey daha sormak istiyorum pasaport icin ucret odeyecek miyiz yani bakanlik sadece pasaport cikarma islemlerini mi yapiyor acaba ?

    YanıtlaSil
  15. efeler gençlik trenine başvuru yaptım ve diyelim ki bu sene gittim. Seneye başka bir tren için tekrar başvurabilme ve gidebilme ihtimalim var mı?

    YanıtlaSil
  16. Genclik merkezine gidip sorduk bize gecen sene 1995lileri aldık bu sene 1996ları alinabilir dediler aciklar misiniz simdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En düşük yaş olarak söylemiş. Geçen sene 95 doğumlu kişi 18 yaşında oluyordu, bu sene 96'lı 18 yaşında olmuş oluyor. Yani katılma yaşı 96'dan başlıyor. Siz 95'liyseniz zaten katılabiliyorsunuz. :)

      Sil
    2. Yanıt için sağolun.

      Sil
  17. Merhaba. Öncelikle sormak istediğim bir soru var. Başvurular yapılırken belli bir kişi sayı kotası var mı?Başvuru da çekiliş mi var yada öncelik nasıl sağlanıyor? Biz 2 kız 1 erkek katılmayı planlıyoruz karma olmadığını biliyoruz fakat aynı zaman içerisin gezerken toplu bir şekilde olma ihtimalimiz var mı yoksa onlarda mi ayrı ayrı olacak? Pasaport işlemine gelirsek devlet hallediyor demişsiniz peki ek ücret verilecek mi bunun için? Umarim cevaplarını şimdiden teşekkürler Yardımınız için......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tuğçe Hanım. Hangisinden başlasam acaba :) ilk olarak başvuru sınırı tabi ki yok. Ama seçilecek kişi sayısı şuan net söylemiyorum. Bakanlık, eleme usulu olarak değerlendirme yapıyor. Gençlik merkezine üye olmak ve daha önce gezilere katılmak avantaj sağlıyor ve tabi ki en önemlisi de şans faktörü. Maalesef , farklı zaman dilimlerinde gidiliyor. Onun için denk gelme şansı yok gibi. Pasaport konusunda herhangi bir ücret talep edilmiyor. Belki pasaport için çekilecek özel fotoğraf tarafınızdan karşılanabilir. Onun dışında bir ödeme olmuyor. Bunlar yeni dönemde nasıl değişiklik gösterecek bakacağız.

      Sil
  18. Bu seneki balkan turu başvuruları ne zaman başlayacak ya da bitti mi ? Çünkü sitede SON başvuru tarihi 15 mayıs diyor. Başvurulara tıkladığımızda ise 'Tren gezileri başvuru süreçleri sona ermiştir.' diyor. Aydınlatabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O geçen yılın son başvuru tarihi. Henüz açıklanmadı. Kültür Yaşa sosyal medya hesaplarını takipte kalın.

      Sil
  19. başvuru yapmak istiyorum ama sayfa açılmıyor ne yapmam gerek???

    YanıtlaSil
  20. Henüz kayıtlar başlamadı

    YanıtlaSil
  21. kaç gün sürecek bu yolculuk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir hafta filan sürüyor.

      Sil
    2. kayıtlar ne zaman açıklanacak bir bilginiz var mı ????????????

      Sil
    3. Şuan için bizde bilmiyoruz. Biraz daha sürecek gibi...

      Sil
  22. Usta 3 hazirana girdik ramazan ayı da yaklaşıyor ağustos da olacak galiba bu tur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgili yerlere, gerekli mailleri atıyorum. Fakat dönüş olmuyor.

      Sil
  23. gençlik treni için başvurular bitti mi?

    YanıtlaSil
  24. henüz başlamadı

    YanıtlaSil
  25. ne zaman başlıyacak bilgi olan ?

    YanıtlaSil
  26. Kişilerin öğrenci olması zorunlu mu ? kadrolu memur olsak bile katılabilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Projede belirtilen yaş aralığı size uyuyorsa başvurabilirsiniz.

      Sil
    2. merhaba balkan genclik treni icin basvurular bitti mi?

      Sil
    3. Bu sene için henüz başvurular başlamadı.

      Sil
  27. bu sene yapılmayacak galiba başvurular bile başlamadı diyorsunuz

    YanıtlaSil
  28. gezi katılımı için başvurular nereden yapılıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvuruları kaçırdınız. 10/08/2014, saat 18:00'de başvurular bitti.

      Sil
  29. Bu senenin yani 2015in gezi tarihleri belli mi ?

    YanıtlaSil
  30. Gençlik Treni vb geziler için açıklanan bir tarih yok. Şuan açıklanan Antalya-Duacı kampı var. Göz atabilirsiniz; http://bit.ly/1wvD5Jg

    YanıtlaSil
  31. Sosyal medya hesaplarınız neler acaba facebook gibi ? Tam olarak yaş sınırı,tarihler vb. bilgileri öğrenmek için .Teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fb/kulturyasa üzerinden ulaşabilirsiniz.

      Sil
  32. bu yıl için bir gezi var mı balkan turu vb. yurt dışı için. bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene şuana kadar bir yurt dışı programı hazırlandığı duyurulmadı. Bu yaz Gençlik Kamplarına ağırlık verilecek bu yüzden bakanlık, tüm enerjisini buraya harcayacaktır. Fakat Eylül'den sonra olabilir.

      Sil

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -