Posted by : Adsız 6 Mayıs 2013 Pazartesi

Doğa kampı
Bu yaz bir kamp düzenleyin ve doğanın tadını çıkartın.


Daha önce yaptınız mı bilmiyorum fakat bu yaz iki gününüzü doğaya ayırın. Arkadaşlarınızla bir kamp düzenleyin çok kişi olmak her zaman daha eğlencelidir. Bunu yanında temiz havanın size katacaklarını eminim herkes biliyordur. Stresten uzak, sevdiğiniz kişilerle en az bir gün geçirmek iyi bir kaçamak olacaktır.

İlk tecrübeniz ise şüphesiz yazın çıkmanız daha mantıklıdır. Amatör olarak aldığınız çadır tek mevsimlik olduğu için yağmura yakalanma şansınız var ve bu çadır sizi idare etmeyebilir. Aldığınız çadırı sorun yağmura dayanıklı olup olmadığını. Çıkmadan önce biraz araştırma yapın, tabi ki ilk önce şehrinizdeki kamp yapabileceğiniz yerleri araştırın. Yer bulduktan sonra gerekli malzemeleri satın alın. Çadır, tulum, yemek kapları, belki de mangal yapacaksınız ki tavsiyem budur, tabi ki doğaya zarar vermeden !

Keşfedin.
Doğaya çıktığınızda kamp alanınızı belirleyin ve kampınızı kurduktan sonra doğada gezmeye çıkın. Yeni yerler keşfetmek her zaman iyidir hem fiziki anlamda hem de mental anlamda size iyi gelecektir.

Yaptığınız bu Trekkingde rast geldiğiniz yerlilerden tavsiye isteyin. Nerelere gidebiliriz? Görmemiz gereken bir yer var mı ? Çevrede ne ünlü ? Yiyecek içecek bir şeyler satın alabileceğiniz yerler neresi ? gibi soruları yöneltin ve geziniz zenginleşsin.

Kampa dönüş.
Yaptığınız doğa gezisinin ardından kampa dönün ve mangal keyfinize başlayın. Koyu muhabbetler doğanın temiz havasıyla beraber ortaya yakılan ateşle içinizi ısıtacaktır. Şunu da unutmayın bu tür etkinlikler kişiler arasında ki bağı güçlendirmektedir.

Doğada ki canlıları unutmayın.
Kampınız bittikten sonra çevrenizi temizlemeyi unutmayın ve diğer canlıları da düşünerek onlara sizlerden artanları çöpe atmak yerine hayvanlar için bir kenarı bırakın.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -