Posted by : Adsız 6 Mayıs 2013 Pazartesi

Phishing
Gün geçtikçe ve internet satışı ve kullanımı arttıkça yeni yeni kandırmaca yöntemler çıkıyor. Bunlardan bir taneside Phishing (Yemleme) yöntemi. Okuyun sizde bu tuzağa kanmayın !

İnternet üzerinden 'ürün/hizmet alımı', 'hisse senedi alım satımı' veya 'bankacılık' gibi işlemlerin giderek yaygınlaşması ile yapılan online dolandırıcılık.
phishing, bilinen web sitelerinden, çalışılan bankalardan veya internet servis sağlayıcılarından gönderilmiş gibi gelen e-posta'lar aracılığı ile kişisel bilgilerin elde edilmesini sağlayan dolandırıcılık yöntemi olarak tanımlanıyor. orijinal sahibinden geliyormuş gibi gözüken bu e-postalar'da genellikle hesapları güncelleyebilmek için kredi kartı numarası veya şifre gibi kişisel bilgilere ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. kullanılan yöntem ise çoğunlukla kullanıcıyı aslından kopyalanmış veya benzeri yapılmış sahte sitelere yönlenlendirmek ve bu bilgilerin ekrandaki alanlara girilmesini sağlamak. bu sahte yönlendirmeyi yapabilmek için loto, piyango ve benzeri şans oyunlarında kazanmış gibi göstererek hedef kişileri istedikleri sitelere yönlendirmeye çalışmak da bilinen başka bir yöntem. bu türden online dolandırıcılıklardan korunmak için aşağıda sıralanan bazı yöntemler öneriliyor.

Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

  •  Kişisel bilgilerinizi isteyen, talep edilmemiş e-postalara yanıt vermeyiniz.
  •  Phishing atakları kullanıcıları şüpheye düşürmemek ve onların güvenini kazanmak için çeşitli yollara başvurur. şüpheli gördüğünüz e-posta'lardaki adres linklerini tıklamayınız.
  • Şüpheli veya bilmediğiniz web sitelerine kişisel bilgilerinizi vermeyiniz, 
  • Kişisel bilgilerinizi girmek için banka, kredi kartı ve servis sağlayıcılarının web sitelerini ziyaret ettiğinizde site'nin adresini internet browser'a doğrudan yazınız.
  • İşlem yaptığınız web sitelerinde programların şifrelerinizi veya kredi kartı numaralarınızı hatırlamasına izin vermeyiniz. en güvenli yol bu bilgilerin her defasında tekrar girilmesidir.
  • Güvenli olduğunu düşündüğünüz sitelerde bile form doldurmadan önce site'nin orijinalliğinden emin olunuz.    bunu anlamanın bir yolu browser ın alt sağ kısmındaki kilit simgesini tıklamaktır. bu simge tıklandığında bir   güvenlik sertifikası penceresi açılır. buradaki isim gitmek istediğiniz site'nin ismi ile aynı olmalıdır.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -