Posted by : Adsız 9 Kasım 2012 Cuma

batıl inanç
Her milletin ve toplumdaki her insanın değişik batıl inançları vardır. İşte size bazı batıl inançlar. Çok şaşıracaksınız.

Japonya
Batıl inanç denince akla ilk sıralarda gelen Japonlara göre yemek yedikten sonra hemen gidip yatağa uzanırsanız ineğe dönüşeceğine inanılır. Zaten çok çalışkan bir millet olan Japonlar için böyle bir eylem kaçınılmaz. Bir başka inanış ise 4 rakamı. Japonca da ölüm kelimesiyle dört aynı telaffuz ediliyor. (shi)
Bu yüzden hastane, otel gibi yerlerde 4 rakamı kullanılmıyor. En ilgincine gelirsek ; üç kişi çekilen fotoğraflar ortada duranın ölme ihtimali oldukça yüksek.


İtalya
İtalyanlar, otobüs, uçak, daire ve kat olarak 17'yi kullanmazlar çünkü 17 rakamı onlar için ölümü çağrıştırır. Onlara 17'nin uğursuzluk getirdiklerini söylerler. bir başka inanış ise kimse birbirine şemsiye, mendil asla hediye edilmez çünkü bu yağmur veya gözyaşı getireceğine inanırlar. Biri diğerine şemsiye aldıysa, hediye aldığı kişiden bir cent alırlar böylece uğursuzluğu hafifletebildiklerini düşünüyorlar. İtalyanlar kadeh tokuştururken birbirlerinin gözlerinin içine bakarlar, eğer bakmazsanız yedi yıl cinsel hayatınızın kötü geçeceği düşünülür.

Rusya
Rusya'da toplu taşıma biletlerinde altı rakam bulunur ve ilk üçü, son üçüne eşitse o biletin kişiye şans getireceğine inanılır. Bundan başka, unutulan bir eşya için eve dönülmez bu uğursuzluk getirir. Dönseniz bile ilk aynaya bakmanız gerekir. Bir şey karşılığında para vermeniz gerektiğinde elden verirseniz reddedilebilir. Çünkü bu şekilde iyi yada kötü enerjiyi karşı tarafa aktardığınız düşünülür. En iyisi parayı verirken bir yere bırakıp oradan almalı.

Hindistan
Gelelim batıl inançların başkenti diyebileceğimiz Hindistan'a. Burada yeni başlanacak şeyler, evlilik gibi şeyler astrolojiye göre düzenleniyor. Büyük bir inanışa göre de yeni doğan çocukların sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmesi için 30 metre yükseklikten aşağıda tutulan bir çarşafa bırakılır. Hindistan'da haftanın her günü bir mana taşıyor. Buna göre ; Pazartesi günü saç kestirmek yada tıraş olmak uğursuzluk getirir. Cuma günü ise sadece dilencilere para verilir, başka bir alışveriş verilmez.

Brezilya
Köklü din tarihi ve geçmişi olan Brezilya pek çok batıl inanca sahiptir. Mesela mango yerken süt içmenin ölüme neden olabileceği, ayrıca Brezilyalılar Ocak ayının birinci gününde, bol bol mercimek tüketiyor. Kahvenin anavatanında, eğer zenginliği istiyorsanız ilk önce cezveye şekeri sonra kahveyi koyunuz.
-->

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -