Posted by : Adsız 12 Kasım 2012 Pazartesi

Valiz nasıl rahat taşınır
Yolculuklarda baş belası olan bir duruma, en alternatif çözümler bulmaya çalışırken karışma çıktı. İşte rahat valiz taşıma yazımız.


Yolculuğa çıktığınızda, özellikle öğrenci iseniz valizlerle, çantalarla başınızı belada olabilir. Vardıktan sonra gideceğimiz yere yükün acısı çıkıyor bütün gece. Paylaşacağım yazı umarım birazda olsa yardımcı olur. Yazıma başlayayım.


Doğru bir duruş çok önemlidir. Ne tarz çanta taşıyor olursak olalım dik durmak her zaman çok önemlidir. Dik yürümeli uzun adımlar atmamız gerekir. Eşyalarımızı eşit şekilde valize koymalıyız, denge sağlayacak şekilde, böylece yolda valiz sağa sola kaymayacaktır. Dengeyi ayarlarsanız en rahat taşınacak çanta sırt çantasıdır. Tek omuza asılmış çanta daha çok yorulmanıza ve ağrıya sebebiyet verir. Boynunuz gerilir, sırtınız veya beliniz ağrıyabilir. Şunu unutmayın eğer çantanız sürekli el değiştiriyorsa, bu çantanın ağır olduğuna işarettir.

En kolay taşınabilir valiz türü ise çekçekli valizlerdir. Pratiktir ve kullanımı avantaj sağlar. Fakat onu çekerken kolunuz dik olmalı, dirseğinizi kırmamaya özen gösterin, yoksa yine sırt ağrılarına yol açabilirsiniz.

Eğer valizi taşıyorken sürekli değiştiriyorsanız mutlaka dinlenin. Çekerken, kaldırırken, taşırken bir yerinizde acı hissederseniz mutlaka dinlenin bu önemli olabilir. Dinlenirken çantayı dengeli bir şekilde ayarlayın faydası olacaktır.

Umarım yararlı olur. İyi yolculuklar.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -