Posted by : Adsız 8 Mayıs 2013 Çarşamba

Kitap
Bir tavsiye istiyorsanız işte size 10 tane öneri, işte okunması gereken 10 kitap.

Listedeki tüm kitapları okuyarak hazırlamış olduğumuz ve sizlerin de beğeneceğini düşündüğümüz 10 kitabı paylaşmak istedik.
( Eserlerin seri halinde bulunan kitapların sadece bir tanesini listeye almış bulunmaktayız.)

1)Şu çılgın Türkler (Turgut Özakman):
Ünlü araştırmacı ve tarihçi yazar olan Turgut Özakman’ın kaleminden çıkan ve seri halinde basılmış olan kitapların (Diriliş, Cumhuriyet, Şu Çılgın Türkler) ilki en tanınanıdır. Eser bilgi kitap evinden çıkmış ve 315 basım gibi rekor bir sayıya ulaşmıştır.Her Türk gencinin geçmişini kaynaklarıyla görebilmesi için mutlaka okuması gerek elzem bir kitap niteliğindedir.



2) İstanbul hatırası (Ahmet Ümit):
Günümüz Türk Edebiyatındaki polisiye roman türünün en ünlü yazarlarından birisi olan usta kalem Ahmet Ümit bizi İstanbul sokaklarında işlenen esrarengiz cinayetlerin perde arkalarını Yunun-Osmanlı sikkeleri ve onların tarihçeleri hakkındaki araştırmalarıyla örerek biz okuyuculara bir solukta bitecek bir kitap bırakmaktadır. Eser komiser Nevzat ve ekibinin adeta tarih ile sınavını ele alır.

3)Yabancı: (Albert Camus): 
1957 yılı Nobel edebiyat ödüllü yazar Albert Camus’un kendisini ve modern insanın toplum içerisindeki erimesini ve yabancılaşmasını ele alınan eserde  sürrealist bir bakış acısıyla toplumdan soyutlaşma konusu ele alınmıştır.

4)Fareler ve İnsanlar (John Steinbeck): 
1962 Nobel Edebiyat ödülüne sahip olan yazar Fareler ve İnsanlar da iki sıkı dost olan Lennie ve George’un dramatik hayatını ve onların küçük dünyalarındaki hayallerini ele alır.

5)Simyacı (Paulo Coelho): 
İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun masalsı yaşamının felsefi öyküsüdür.Simyacı'yı bulmak kendini bulmaktır... Simyacı'nın dünya çapında bu kadar satmasının sebebi belki de kılavuzculuk niteliğinin ön planda olmasıdır.Simyacı'yı okumak , herkes uykudayken şafak vakti güneşin doğuşunu beklemektir.

6)Kürk Mantolu Madonna (Sabahattin Ali): 20'li yaşlarında babasının isteği üzerine gittiği Berlin'de, sanata olan ilgisi sayesinde bir sanat galerisine gider. Galerideki tablolar arasında bir sanatçının otoportresini görür ve tablodaki kadını hiç tanımamasına rağmen platonik olarak aşık olur. Bu tablo onda daha önce hiç hissetmediği duygular uyandırır. Raif Efendi tablodaki portrenin, Andrea Del Sarto tarafından yapılmış "Madonna dele Arpie" isimli tablodaki Madonna'nın portresine benzediğini düşünür ve olaylar silsilesi başlamış olur.

7)Serenad (Zülfü Livaneli): 
Sağlam bir olay örgüsüne oturtulan ve gerçek bir aşk hikayesinden hareketle yazılmış olan roman Alman asıllı Prof. Maximilian Wagner’in Türkiye ziyareti ile başlar ve Maya’nın onu Şileye götürmesi ile  Prof. Maximilian Wagner’in külleri hala iç ısıtan bir aşk hikayesini ortaya çıkartır.

8)9. Hariciye Koğuşu (Peyami Safa):
Yazar kendi çocukluğunu ve hastalıklarını kendi ağzından anlatmış ve bu şekilde kitap günlük tarzına benzetilmiştir. Bacak kemiklerinden rahatsızlığı olan kahramanın acısını ve maceralarını sayfalar arasında içinizde hissedeceksiniz.

9)Kashna Felsefesi (Erdal Demirkıran):
Dünyanın En Akıllı İnsanı iddiasıyla dikkatleri üstüne çeken yazar yazmış olduğu son eseriyle yine kendisinden söz ettirmektedir. Bu eser yazarın önceki eserlerinin bir derlemesi niteliğindedir. Kashna dünya görüşünüzü etkileyerek sizi sorgular bir birey haline getirecektir.

10) Beyaz geceler (Dostoyevski):ü Usta kalemin ilk eserlerinden olan eser hayalperest bir adamın 4 günlük aşk serüvenini ele alır.Eser yine yalnız kalan birey ve bu bireyin kısa süreli olan hareketli hayatını ve kısa bir mutlu anı ele alır.

Sizin de tavsiyelerinizi bekliyoruz. Yorum olarak aşağıya yazabilirsiniz.

Bu yazıyı hazırlayan Engin Ak'a teşekkür ederim...

Genel Tanitim 468x60_banner02 Image Banner

{ 2 yorum... read them below or Comment }

  1. Madem kitap öneriyoruz. Bende açlık oyunları serisini önermeden geçemeyeceğim. Bayılarak okudum. Süper bir seri. Şiddetle tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Öneri için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -