Posted by : Adsız 25 Mayıs 2013 Cumartesi

negatif 
Gündelik sorunlarımızın başında olumsuz konuşmak gelir. Yapamam, edemem, gelemem. Artık tabuları yıkma zamanı. Yapın, edin, gidin !



Negatif düşünceleriniz mi daha çok, pozitif mi? Negatif diyorsanız durum iyi değildir fakat düzeltmek sizin elinizde. Şüphesiz sürekli olumsuz konuşan kişilerden çabuk sıkılırız, belirli bir süre sonra onlarla vakit geçirmek istemeyi bırakın teklifde de bulunmayız. Eğer böyle bir durumdaysanız biraz silkinme zamanı, sosyalleşin hayatın tadını çıkartın. Dışarda bir hayat var.

En başta ertelemeyin, sorumluluğunuz dahilinde olan işlerden kaçmayın, kendinize güvenin. Yapın ve elinizin altından kalsın. Çalışıyosanız işinizi, öğrenciyseniz ödevinizi ya da söz mü verdiniz gidin ! belki de sandığınızdan daha eğlenceli zaman geçireceksiniz. Kısacası hedefinizde ki iş her neyse bir an evvel çözün işler erken biterse zaman sizindir.

Diğer bir laf ise ; ben yapamam. Aksine siz yaparsınız ! Konu her ne olursa olsun cesaret etmekten korkmayın, deneyin. Unutmayın, kendine güvenen bir insanın özgüveni yükselir ve çevresinden buna bağlı olarak iyi tepkiler alır. Şimdi ihtiyacınız olan şeyi, güveni depolayın.

Bir ortamdasınız ve konuşulan konu hakkında bir fikir sahibisiniz ama susuyorsunuz ! Bir fikir sahibiyseniz zaten, hiç bir fikri olmayan kişilerden bir adım öndesinizdir. Konu yine o çıkmaz sokağa geldi, kendine güvenmeye, kendinize güvenin ve fikrinizi söyleyin. Doğru ya da yanlış bir fikriniz olması takdir görür.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -