Posted by : Adsız 1 Temmuz 2013 Pazartesi

Ceneviz kalesi - Düzce
Akçakoca'daydım, güzel bir gün geçirmek isteyenler için Ceneviz Kale Plajı. Üstelik Mavi Bayrak ödüllü...


Düzce'nin ilçelerinden Akçakoca'daydım, perşembe günü bir kaçamak yaptık arkadaşlarla hem mangal hem de deniz keyfi yaşadık. Gerek şehrimi tanıtmak, gerekse plaj önerisinde bulunmak istedim ve Ceneviz  Kale Plajı'ndan bahsedeceğim.


Düzce, yeşil olmasıyla bilinir. Ceneviz Kale'side bunu kanıtlarcasına kale içinde ve çevresinde ıhlamur, kestane, gürgen ağaçlarıyla dolu halka açık bir plajdır. Kale aslında iki bölümden oluşuyor. Piknik alanı ve plaj. Kale'ye girdikten sonra ağaçların gölgesinde, deniz manzarasıyla piknik alanı olarak düzenlenmiş alanda misafirler masalarda mangallarını yapabiliyor. Plaja inen merdivenlerden geçerek şezlonglara geliyorsunuz. Üstteki fotoğrafta alanı görebilirsiniz. Çok cüzi miktara şezlong kiralayabiliyorsunuz yada boş bir alana havlunuzu serip yerinizi alabilirsiniz. Soyunma kabinleri ve tuvalet, duş alanları, cafe gibi hizmetler mevcut. Mangal yapmak isteyen kişiler içinse, mangal yakmak oradaki işletmeye ait, gitmek isteyenlerin yanında taşımasına gerek yok, görevliler yine cüzi bir ücret karşılığı mangalı yakıp getiriyorlar.

Diğer özelliklerine gelecek olursak ; eşine az rastlanan iri taneli kumdan oluşur plaj. Denizin tuzluluk oranı düşük, Dalış yapmak isteyenler içinde sahilden 2 KM ilerde uçak batığı bulunuyor. Kaleye, Haziran ayından, Sonbaharın belirli bir dönemine kadar toplu taşıma mevcut. Çok kişili gruplarla taksi tutulup gidilmesi daha ucuz bir yoldur.

Daha fazla bilgi için yorum bırakabilir veya aşağıdaki numaradan yetkili kişilere ulaşabilirsiniz.
Ceneviz Kale Plajı - (0380) 611 32 63

Akçakoca Kale plajı

Akçakoca Kale plajı - 2

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -