Posted by : Adsız 13 Nisan 2013 Cumartesi

özgüven
Başarılı olmak, özgüvenle doğru orantılıdır. Sizin özgüveniniz ne kadar ? Artırtmak için neler yapıyorsunuz bilmiyorum ama işte özgüven arttırma teknikleri.

İş ve sosyal alanda süphesiz büyük yer kaplayan özgüven, başarıyıda peşinden getirir, başarıda peşinden mutluluğu. Kendinr güvenmemek başlı başına bir problemdir. Aynanın karşısına geçin ve sorgulayın özgüvenim ne kadar diye, eğer bir şeyler yapma planınız varsa işte başlıyoruz. Not alın.

Başarının Rotasını çizin !
Yapmak istediğiniz şeyleri bir kenarıya yazın ve o çizelgede ilerleyin. Mesela ; hedefiniz araba almak olsun. Arabanızın özelliklerini, rengini, aldığınızda yapacağınız seyahatleri ince dataylarıyla o kağıda yazın. Moralinizin bozulduğu anlarda çıkartıp rotanıza bakın ve motivasyonunuzu arttırın.

Gelişin ;
Yakalamak istediğiniz başarı konusunda kendinizi geliştirin. Araştırma yapın üzerinde ve bilgilenin. Yine araba üzerinden gidecek olursak. Teknik özelliklerini, onu diğer araçlardan ayıran özelliklerini bilin. Bu hedefiniz için özgüven verici bir durum.

Eski Başarı Hikayeleri ;
Geçmiş başarı hikayelerle doludur. Bir gazete, kitap veya dergide bu hikayeleri bolca bulabilirsiniz. Moralinizin bozuk olduğu, pes etmeyi düşündüğünüz anlarda başarı hikayeleri okuyun bu etkili bir yöntemdir. Sizi ateşleyecek bir yol. Ünlü savaş teorisyeni Marshall Foch'un sözüne kulak verin ; "Dünya üzerinde en tehlikeli silah, ateşlenmiş insan ruhudur" der.

Hatırlatıcı Kullanın ;
Bulunduğunuz alana sizi motive edecek eşyalar koyun, başarmanız gerektiğini hatırlatacak eşyalar size bir adım attıracaktır.

Adımlarınızı Sayın ;
En başta yazdığınız rotaya bakın ve nerede olduğunuzu gözlemleyin. İlerdeyseniz bu sizde itici bir güç yaratacaktır. Kendi kendinizin ilerlediğini görmek güven kazanmaktır.
-->

{ 1 yorum... read them below or add one }

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -