Posted by : Adsız 17 Nisan 2013 Çarşamba

En iyi dost köpekler
Bir köpek hayatınızı değiştirebilir, size bir çok şey katacaktır. İnsan canlısı bu hayvanla ilgili anlatacaklarım var.
Malum havalar ısındı ve artık gezmeye veya bir çok etkinlik yapacaksınız (blogumda size bir çok fikir verecektir.) bunları yaparken de sizi asla yalnız bırakmayacak sadık bir dost arıyorsanız köpeğiniz işte  burada devreye giriyor. Detaya iniyorum.

Onlara belli olmaz ;
Köpeklerin anı hiç belli olmaz birgün uysal, bir gün çok hareketli olabilir. Belki de bu "haydi sahip gezmeye çıkalım" demektir. İşte sosyal alanda eve tıkılmaktansa ve sosyal olmaktan sıkıntı çeken bir yapınız varsa köpek size iyi bir dost, onu alın ve dışarıya çıkın sizden tek beklentisi onu gezdirmeniz.

Tehlike anı ;
Biz diyoruz ki bu sene bol bol doğa yürüyüşü ve kamp yapmaya çıkın sebebini gerekli yazılarda detaylı anlatacağım burada vurgulamak istediğim şey ise yanınıza aldığınız arkadaşınız köpeğiniz size korku yaşatmayacaktır. Arkadaşlarınızla rahat rahat bir kamp geçirebilirsiniz o varken. Ayrıca doğa ortamında oldukça başarılıdır, gerekirse yüzebilir bile.

Yeni arkadaşlıklar;
Çevrenizde veya şehrinizde mutlaka aynı cinsten köpekler bulunacaktır. Sahipleriyle rastlaşırsanız onlar konuşmasa bile siz tanışın, bu ayağına gitmek olmaz sıkı dostlukların nasıl başlayacağını bilemezsiniz.

Sorumluluk ;
Köpek sizi sorumluluk sahibi yapacaktır çünkü bakıma, gezdirmeye, sağlığına dikkat etmeniz gerekir. Nasıl bir arkadaşınıza yardımcı oluyorsanız onada yardım etmelisiniz. Köpek bu konuda size birşeyler katacaktır.

En önemli konu ! nereden köpek bulacağım.

Petshoplar biraz geri planda kalsın lütfen !

Onlardan daha önce hayvan barınakları var, buradan alacağınız bir hayvan sokakta kalmış yeni bir hayvanı kurtarmak için boş kontenjan açacaktır, böyle düşünün.

İkinci alternatif ise daha önce tanıttığım bir derneğin facebook sayfasından verilen ilanları inceleyerek bulabilirsiniz, ücretsiz bir şekilde.

Sahibinden.com'da da bir çok ücretsiz sahiplenmek için ilan mevcut inceleyebilirsiniz.

Çevrenizde doğum yapmış bir köpek varsa tanıdığınızdan rica edip vermek isterse size bir yavru vermesini teklif edebilirsiniz.

İlginç bir evcil hayvan haberi

{ 1 yorum... read them below or add one }

  1. Bir köpeğim olsun her zaman istemişimdir. Ama olmadı. İnşallah bir gün nasip olur da alırım. Yavruyken alıp büyütmek istiyorum.

    YanıtlaSil

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -