- Anasayfaya Dön »
- böğürtlen , dondurma , frambuaz , frambuazlı tatlı , kek tarifi , Kültürlü Mutfak , mus , mus tarifi , nasıl yapılır , pasta , pasta tarifi , tarif , tatlı »
- Böğürtlen & Frambuazlı Mus Yapımı
Posted by : Adsız
12 Nisan 2013 Cuma
Böğürtlen - Frambuazlı mus |
Meyveli bir mus, kim hayır diyebilir. Sıcak havalarda bu tarif favoriler aranızda yerini alacak. Özellikle ekşimsi tatlardan hoşlanan kişiler için. Haydi yapımına geçelim.
Yapılış Süresi ; 15 Dakika
Kişi ; 6 Kişiliktir.
Malzemeler ;
- 100 gr böğürtlen, 100 gr frambuaz
- 2 çay kaşığı bal veya şeker
- 1 tane yumurta sarısı
- 3 tane yumurta akı
Yapılışı ;
Meyvelerimizi tencereye alarak, kullanacağımız şeker veya balla karıştırıp, bir yandan kaşıkla ezerek yaklaşık 2 dakika pişirdikten sonra ocaktan alıp ılık hale gelmesini bekliyoruz.
Daha sonra ılıyan karışıma yumurta sarısını ekleyip çırpıyoruz.
Farklı bir kapta yumurta aklarını çırpıp köpükle hale getiriyoruz.
Yaptığımız meyve karışımını ve köpüklü yumurta akını koyacağım ufak kuplara koyuyoruz. Yumurta aklarının köpüğünü kaybetmemesine dikkat ediniz.
Hazırladığımız kupları 2 saate yakın buzdolabında beklettikten sonra servis yapabiliriz.