Posted by : Adsız 28 Ekim 2012 Pazar

Zamanlama
Bazı yerlere giderken zamanlamamızı iyi ayarlamamız gerekir. Bu istekli-isteksiz, önemli-önemsiz gibi bir çok düşüncenizi gösterebilecek bişeydir.Buyurun Zamanlama yazımız.
Zamanlamanıza sahip çıkmalısınız çünkü bu sizi oldukça ilgilendiren bir durumdur. İşte ilk randevu, parti, iş görüşmesi, doktor kontrolü gibi zamanlamanın önemli olduğu yerlere kendinizi ayarlamanız için bu yazımızı yazdık.

İlk Randevu ;

Hangi taraf olduğunuz (erkek veya bayan) farketmez, görüşme saatiniz kaç olursa olsun 4 yada 5 dakika geç kalın. Tam saatinde orada olmak sizde çok istekli ve çaresiz bir durumu yansıtırsınız karşı tarafa ve bunu kimse istemez. Biraz geç kalmaktan zarar gelmeyecektir.


Parti ; 

Katılmanız gereken parti mi var ? Burada önemli olan partiyi kim düzenliyor. Eğer yakın bir tanıdık/arkadaşsa 1 saat önceden orada olmanız iyi olacaktır. Hem yanında olmuş olacaksanız hem de ortamı yakından tanıyacaksınız. Ayrıca içinde bulunduğunuz ortama katkı büyük olacaktır. Eğer sadece davetliyseniz 30 dakika sonra gidin. Çünkü ilk dakikalar sıkıcı olacaktır ve burada ki negatif durum ilerleyen dakikalarda açılmanızı zorlayacaktır. Ama 30 dakika sonra gitmeniz size şöyle avantaj sağlar ; Ortam ısınmıştır, kişiler kaynaşmıştır ve pozitif bir durumda gireceksiniz ortama böylece herşey istediğiniz gibi gider ve rahatça eğlenirsiniz. Üzerinizde ki donukluk ve ortama ayak uydurma çabucak kalkar.

İş Görüşmesi ; 

En önemli zamanlama yapmanız gereken bir konudayız. İş görüşmesi için çağrıldığını yere 15 dakika önce gidin. Daha erken gitmeniz pekte uygun olmaz yine çaresiz gözükmenizi sağlar. En ideal zamanlama 15 dakikadır.

Doktor Kontrolü ; 

Bu bir zorunluluktur ve hassas bir durumdasınız. Çok lafa gerek yok ilk randevuyu kapın ve 10 dakika önce orada olun. Akşama kaldığınızda doktor yılmış ve sıkılmış bir durumda olabilir, bişeyleri gözden kaçırma olanağı yüksek bir durumda olabilir. İlk saatlerinde gidin ki size kulak kesilsin.

Sağlık


-->

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -