Posted by : Adsız 31 Ekim 2012 Çarşamba


Amerika Dışişleri Bakanlığı, 2013-2014 ders yılında ABD’de eğitim almak isteyen öğrencilere 1 yıllık eğitim bursu sağlayacaktır. Bu burslar Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından yönetilmektedir.



Burs verilen dallar:

ZİRAAT
Tarımsal İşletme, Tarım ve Veterinerlik Bilimi, Hayvan Bilimi, Su Ürünleri ve Balıkçılık, Çiftlik İşletmeciliği, Yem ve Gübre Pazarlama, Çiçek Tasarımı, Sera Üretimi, Bahçecilik, Doğal Kaynak Teknisyenliği, Organik Tarım, Sürdürülebilir Tarım

UYGULAMALI MÜHENDİSLİK
Otomotiv Üretim Teknolojisi, Otomobil Teknolojisi, Temel ve İleri Seviye AutoCAD, Catia CAD, İnşaat İşletmeciliği, Elektrik Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Mühendislik Montaj Teknisyenliği, Mühendislik Teknolojisi, Çevresel Çalışmalar, Isıtma Soğutma Havalandırma, Üretim Mühendisliği Teknolojisi, Üretim Bakım Teknisyenliği, Su Arıtması, Kaynak Teknolojisi

İŞLETME YÖNETİMİ
Muhasebe, Bankacılık ve Finans, Saymanlık, İşletme Teknolojisi, Müşteri Hizmetleri, Girişimcilik, İnsan Kaynakları, Uluslararası İşletme, Liderlik Geliştirme, Pazarlama, Pazarlama Yönetimi, Proje Yönetimi, Ofis Yönetimi, Satış, Küçük İşletme Yönetimi, Tedarik Zinciri Yönetimi, Uluslararası Ticaret

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ
Okul Öncesi Gelişimi, Bebek Bakım Uzmanlığı, Okul Çağı Uzmanlığı, Aile Çocuk Bakımı Uzmanlığı, Paraprofesyonel Öğretmen Asistanlığı

BİLGİ TEKNOLOJİSİ
Cisco, Ticari Sanat Teknolojisi, Bilgisayar Animasyonu, Adli Bilişim, Bilgisayar Bilgi Sistemleri, Bilgisayar Okur-Yazarlığı, Bilgisayar Destek Uzmanı, Veri Kurtarma, Veri Tabanı, Dijital Medya, Elektronik Ticaret, Bilişim Danışmanı, Coğrafi Bilgi Sistemi, Multimedya, Mobil Uygulama Geliştirme, Ağ Kurma, Programlamacılık, Video Oyunları Tasarımı, Web Analizciliği, Web Tasarımı

MEDYA
Reklamcılık, Bilgisayar Animasyonu, Masaüstü Yayıncılığı, Dijital Medya, Dijital Tasarım, Filmcilik, Grafik Tasarım, Gazetecilik, Müzik Kaydı ve Karışımı, Halkla İlişkiler, Sosyal Medya, Televizyonculuk, Video Oyunu Tasarımı, Görsel İletişim

TURİZM VE OTELCİLİK YÖNETİMİ
Konferans Yönetimi, Aşçılık, Müşteri Hizmetleri, Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Ön Büro Operasyonları, Otel Yönetimi, Toplantı ve Organizasyon Yönetimi, Turizm Otelcilik, Restoran Yönetimi, Gezi ve Turizm

Burslara, başvuru tarihinde halen bir meslek yüksekokuluna kayıtlı olan ve İngilizce bilen öğrenciler başvurabilirler.

Burs süresi: 2013 – 2014 Ders Yılı
BAŞVURU ŞEKLİ: Başvuru için adayların aşağıdaki belgeleri en geç 30 Kasım 2012 saat 17:00`a kadar sunmaları gereklidir.

1. Başvuru Formu (indirmek için tıklayınız)

2. Lise boyunca alınan ders ve notları gösteren resmi belge (Not ortalaması 5.00 üzerinden 3.50 ya da 100 üzerinden 70 üzerinde olmalıdır)

3. Lise diplomasının okuldan “aslı gibidir” onaylı kopyası.

4. Meslek Yüksekokulu öğrenci belgesi.

5. Meslek yüksekokulundan alınan dersleri ve notları gösteren resmi belge (Not ortalaması 100 üzerinden en az 70 ya da 4.00 üzerinden 2.80 olmalıdır). Henüz hiçbir sınava girmemiş öğrencilerin de bu belgeyi ders listesini göstermesi açısından başvuru paketine eklemesi gereklidir.

6. Nüfus Cüzdanı fotokopisi

7. Bir adet vesikalık fotoğraf (arkasına öğrencinin ismi yazılmalıdır)

Burslar okul ve yaşam masraflarını, burs süresince sağlık sigortasını, kültürel faaliyetleri ve ABD’ye gidiş-dönüş bilet parasını kapsar.

SEÇİM ŞEKLİ: Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından görevlendirilen bir Değerlendirme Kurulu, işleme konulan başvuru evrakını ve ilgili belgeleri inceledikten sonra başvuran bütün adaylar arasından uygun bulunan öğrencileri, Aralık ayının ikinci haftasında Ankara’da İngilizce olarak yapılacak mülakata davet edecektir.

Mülakat sonucu A.B.D. Dışişleri Bakanlığı Meslek Yüksekokulu Bursuna secilen ogrencilere e-posta ile duyurulacaktır. Seçilen adayların, kendilerine iletilen e-postada bildirilen tarihte Ankara Fulbright ofisinde yapılacak olan toplantıya katılmaları zorunludur.

Burs Kurulu tarafından seçilen adayların, İngilizce bilgi düzeylerine göre, ABD’de programlarına başlamadan önce Türkiye’de İngilizce eğitim programlarına katılmaları istenebilir. Bu durumda eğitim gideri Komisyon tarafından karşılanacaktır.

Ancak burslara seçilen öğrencilerin yıl içerisinde yapılacak ABD’ye Uyum Programları ve vize işlemleri için Ankara’ya geliş-dönüş harcamaları Komisyonumuz tarafından karşılanacaktır.

Burslara seçilenler, pasaport ve vize işlemlerinden şahsen sorumludurlar ancak pasaport ücretleri Komisyon taraından karşılanacaktır. Pasaport ve vize alamayan öğrencilerin bursu iptal edilir.

Burslar 2013-2014 ders yılı için geçerli olup, Haziran-Ağustos 2013 tarihinde başlar ve bir sonraki ders yılına ertelenemez.

Seçilen öğrencilerin ABD’de gidecekleri okullar ABD'deki program yetkilileri tarafından belirlenir.

Bursların karşılığında zorunlu hizmet yoktur. Ancak; öğrencinin Amerika'daki öğrenimini tamamladıktan sonra, ABD J Vizesi (Exchange Visitor Visa) kuralı gereği, Türkiye'ye dönmesi zorunluluğu vardır. Bursiyerler ABD’de eğitimlerine devam edemezler, dört yıllık okullara dikey geçiş yapamazlar. Programını tamamlayarak Türkiye’ye dönmek zorunda olan bursiyerler ABD’ye iki yıl süreyle Green Card (oturma izini) veya Vatandaşlık için başvuruda bulunamazlar. Ancak turist vizesi için başvurabilirler.

Başvuru evrakları en geç 30 Kasım 2012 tarihi saat 17:00`a kadar aşağıdaki adrese gönderilmelidir.


FULBRIGHT EĞİTİM KOMİSYONU
Şehit Ersan Caddesi 28-4
Çankaya 06680 ANKARA
Tel: (312) 427 1360 - 428 4824
Faks: (312) 468 1560
e-posta: cc@fulbright.org.tr


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -