Posted by : Adsız 18 Ekim 2012 Perşembe

Kahvaltının gün için ne kadar önemli olduğunu herkes bilir fakat buna rağmen bu öğünü çeşitli sebeplerle atlarız. Bu tavsiyelerle sorunları çözüyoruz.


Mazeret 1

Sabahları Uyanamıyorum 

Çalar saatinizdeki ertelemeyi kaldırın. Uykuyu çok seven ve biraz daha fazla uykuyu kahvaltı yapmaya tercih eden birisi iseniz bunu yapmak sizin için zor olabilir.. Ancak, vaktinde yapılacak iyi bir kahvaltı, yorganınızın altında geçireceğiniz kısacık bir süreden çok daha fazla enerjiyi gün boyunca size verecektir.

Mazeret 2 

Yalnız Kahvaltı Yapmak Sıkıcı Geliyor

Aileniz veya arkadaşlarınızla birlikte kahvaltı yapmayı sürekli ve öncelik haline getirin. Bu her zaman mümkün olmayabilir.Bunu akşamdan planlayın ve kahvaltınızı yapılacaklar listesinin en başına yazın. Birlikte kahvaltı yapmak sosyal bir genç olmamıza da yardım edecektir.

Mazeret 3

Sürekli Geç Kalıyorum !

Kahvaltı için zaman bulamıyorsanız normalden 20-25 dakika erken kalkmaya çalışın. Yediklerinizden lezzet almak için kahvaltıyı ayakta değil oturarak ve belirli bir zaman ayırarak yapmalısınız. Olmadı kahvaltınızı bir paket yaparak yanınıza alın. O da olmazsa eğer dışarıdaki sağlıklı kahvaltı yiyeceklerini de deneyin.

Mazeret 4 

Diyet Yapıyorum

Kilo vermek için kahvaltı yapmamak en son yollardan birisi olmalıdır. Kahvaltı yapmayınca daha az kalori alarak kilo verilebileceği yaygın bir bilgi. Günümüzde ise bunun doğru bir yöntem olmadığı ve düzenli kahvaltı yapanların sağlıklı bir kiloya sahip oldukları ise ispatlanmış bir gerçek! Ve diyet için kahvaltıyı atlayın diyen bir diyetisyen bulamasınız.

Mazeret 5 

Kahvaltıdaki Yiyecekleri Sevmiyorum.

Uyandıktan sonra kahvaltı yapmak en doğru yoldu. Ancak bundan hoşlanmıyorsanız kahvaltınızı, ilki evde, ikincisi ise iş veya okuldaki molada olacak şekilde iki aşamada da yapabilirsiniz. Kahvaltı yiyeceklerini sevmiyorsanız, alternatifleri deneyerek kendi kahvaltı tarzınızı oluşturabilirsiniz. Kahvaltıda önemli olan sağlıklı olan bir şeyler yemektir.

Mazeret 6 

Kahvaltı Yapınca Hemen Acıkıyorum

Proteini bol olan oluşan bir kahvaltı yapın.. Kahvaltıda yediğimiz beyaz ekmek, simit gibi bir çok yiyecek karbonhidratlardan oluşuyor. Karbonhidratlar vücutta çok kolay sindirildiğinden kan şekerimiz bir anda yükselir. Geri düştüğünde kendimizi çok acıkmış hissetmemize yol açıyor. Oysa bol protein içeren gıdalar kan şekerinin düzenli bir şekilde artmasını ve azalmasını sağlıyor. Karbonhidratlı yiyecekleri ise gün içinde enerjinizin düştüğü sıralarda tüketin.

Mazeret 7 

Sabahları Açlık Hissetmiyorum

Yatmanıza yakın yemek yemeye son verin. Eğer yatmadan önce mutlaka bir şeyler yemeniz gerektiğini hissediyorsanız çok az yemekle yetinmeli ve yatmadan önce birkaç saat geçmesini beklemelisiniz. Geç saatlerde yemek yememek sabah uyandığınızda kendinizi aç hissetmenize yol açacaktır. Kahvaltı yapmama mazeretlerimize karşı küçük adımlar atarak sağlıklı, mutlu ve zinde bir gün geçirebiliriz. Vücudumuza eziyet etmeyelim ve her sabah kahvaltı yapmaya dikkat edelim.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -