Posted by : Adsız 22 Ekim 2012 Pazartesi

Nikon
Fotoğraf makinesi almayı düşünüyorsanız yazımıza bir göz gezdirin.


Günümüzde fotoğraf makineleri mükemmel boyutları geldi ve çeşitlerin ve özelliklerin arttığı piyasada en iyisini almak için düşünüyoruz. bu bazı hataları da peşinde getiriyor. İşte size fotoğraf makinesi alırken dikkat etmeniz gereken noktalar.

Megapiksel Sayısı Takıntısı;

Piksel sayısının fazla olması iyi bir fotoğraf anlamına gelmez. Sensöre dikkat etmek daha önemlidir. Sensörü küçükse pikselleride küçüktür. küçük piksellerde az ışık yakalar ve görüntüyü istediğiniz gibi yakalayamazsınız. Ayrıca yüksek MP'li kameralarda kaydetme işlemi daha uzun süreler ister ve fazla yer kaplar, çekim kapasitesini azaltır.

Sensörler ;

Kaliteli bir fotoğraf istiyorsak sensörün büyüklüğü en az piksel sayısı kadar önemlidir. Bu yüzden sensörün büyüklüğüne dikkat edin. Dijital SLR kameraların sensörleri kompakt modellere göre daha büyüktür. Ayrıca, kameranın RAW biçinde kaydedip kaydetmediğini kontrol edin.

Akıllıca Mercek Seçimi ;

Yüksek yakınlaştırma yapabilen lensler iyidir, ancak uzaktaki nesnelere ne kadar yakınlaştırma yaptığınızı düşünerek hareket edin. Geniş açılı mercek çoğu zaman daha iyi sonuçlar verir. Uzaktaki nesnelere tam yakınlaştırma yapmak sabit tutmanızı zorlaştırır. Bu durumda titremeyi engellemeye yarayan görüntü sabitleme özelliği çok önemli olacaktır. Almadan önce yakınlaştırma işlemini mutlaka deneyin.

Almadan Önce Deneyin ;

İlk ne tür bir kamera almak istediğinize karar verin. Küçük olup cebe sığması mı, tüm ayarları otomatik veya elle yapılması mı daha iyi olur ? Bu tarz konularda kesin kararınızı vermiş olarak gidin. Ayırdığınız bütçeyi geçmeyecek listeler yapın ve mağaza veya satıcıya giderek teker teker deneyin. Düğmeleri rahat mı ? Makine nin odaklanma hızı nedir ? Deklanşöre bastıktan ne kadar sonra çekiyor ? Bu gibi sorularla sizin için en iyisini bulabilirsiniz.

LCD ve Vizör ;

Vizör
Makine alımında diğer önemli bir konuysa LCD ve vizördür.Artık yapımcılar büyük LCD'li ekranlı makine yapmaya yöneldiler. Vizör alışkanlığınız ise elektronik mi yoksa optik mi kullanacağınıza karar verin. Elektronik vizörler mercek ne görüyorsa gözünüzün önüne getirir. Küçük bir TV ekranına bakıyor gibi olur. Görüntü kalitesinden kayıp olup olmayacağını anlayamazsınız. eğer görüş için LCD kullanacaksanız güneş ışığında görünme durumunu kontrol ederek alın.


D-SLR Düşünün ;

fotoğrafçılık uzun zaman hobiniz olacaksa D-SLR almanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü, süper mercekleri ve sensörleriyle mükemmel kaliteyi yakalamanıza yardımcı olacak. 10 MP'lik D-SLR makine, 10 MP'lik bir kompakt makineden daha iyi sonuçlar verir. Merceğin değişebilmesi, flaş ve diğer parça ve aksesuarların kullanabilmesi de avantajını arttırıyor.

Kameranızı Tanıyın ; 

Bazı kameralar kolay kullanıma sahiptir. kimileri ise oldukça karışık. Bazıları aksiyon, portre gibi çekim çeşidine göre otomatik ayarlama yapar. kimileri resimleri PC'ye indirirken pili şarj olur, bazıları ise doğrudan bağlanarak. Bu durumda makinenizi ona göre seçmelisiniz.

Bellek ;

Geniş bellek kartları her zaman avantajınıza olacaktır. mümkünse 4 GB veya 8 GB'lık kartları tercih edin. Hele makineniz dosyaları RAW olarak kayıt ediyorsa mutlaka 4 GB ve üstünü tercih edin.

Piller ;

Günümüz kameralarında lityum- iyon piller kullanılır. Böylece daha uzun süreli kullanım sunar, ancak bittiği zaman herhangi bir pil alıp takamazsınız, yeniden şarj edilmelidir. Bazı makineler her yerde bulunan AA piller kullanılır, ancak bu pillerde kısa ömürlüdür. Size hangisi avantajlı geliyorsa onu seçmelisiniz.

Endişelenmeyin ;

Kamerayı alıp ödemenizi yaptınız. Fakat bir süre sonra daha iyi ve kullanışlı modeli çıktı ve üzüldünüz, fakat onu alsaydınız yine bir üst modeli çıkacaktı bunu kafaya takmayın ve makinenizle çekimlere devam edin.



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -