Posted by : Adsız 31 Ekim 2012 Çarşamba

Zaman
Anlamıyoruz ama bazı şeyler bize çok zaman kaybettiriyor. Bunları yakalayın ve zaman size kalsın.


Günümüzde en çok kullanılan şeyi biz harcıyoruz hemde boş yere. Hele bazı konularda kendimizi yıpratarak harcıyoruz. Hem kendimizi hemde zamanımızı kaybediyoruz. Bence bazı zaman kayıplarını ortadan kaldırmanın zamanı geldi de geçiyor bile. İşte o zaman hırsızlarınız.


Evlilik ve Yemek Yarışmaları ;
Evlilik programları sadece zamanımızı almakla kalmıyor 'vay bee' ne insanlar var deyip bazı tiskindirici durumlarda olmamızı sağlıyor. Bize hiç bir getirisi yok ve olmayacakta. Yemek yarışmaları ise program bitiminde mutfağınız çöplerle dolu olacaktır. Yeni bişeyler denemenin faturasıdır bu.

Yanlış Kadın/Erkek ;
Sadece hoş vakit geçirdiğiniz için veya çevrenizdeki tek kişi diye ona katlanmak zorunda değilsiniz. Yeni başlangıçlar lazım.

Forumlardaki Değişik Yorumlar ;
Herkes anonim konumunda ve bu yüzden rahat tavırlar takınabiliyorlar. Çevrenizde dengesiz birine danışır mısınız ? hayır. Üstelik forumlarda görmek ve nasıl biri olduğu hakkında bir kanaatiniz yokken inanıp bişeylere kalkışmak zaman kaybıdır.

Fazla İçmek ;
Fazla içerek bir şeyleri kanıtlamak zorunda değilsiniz. Size fazladan içmenizi söyleyen kişi muhtemelen iyi niyette değildir. Ertesi gün baş ağrınız elinizden koca bir günü çekip alacaktır.

Kötü Çevirilmiş Altyazılı Filmler
Merakınızı daha iyisi çıkana kadar saklamalısınız yoksa nerede hangi sözü söyledi derken filmin nasıl geçtiği, ne anlattığı ikinci planda kalacaktır. En kötüsü de zamanınız elinizden gidecektir.

Politika Tartışmaları ;
Çok samimi olduğunuz insanları bu şekilde çok defa kırdığınızı veya kırıldığınızı hatırlatarak uzak durulması gereken ve zaman kaybı gözüyle baktığım bir konu daha, Çünkü asla kazananınız olmayacak. En iyisi futbol tartışmaya devam etmek.

Toplantılar ;
Uzun can sıkıcı toplantılara gerek yok. Neyi merak ediyorsanız öğrenin ve işinize devam edin.




Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -