Posted by : Adsız 14 Ekim 2012 Pazar

Love Story
Tüm zamanların en iyi 5 aşk filmlerine bakalım nelermiş.
Mutlaka izlemenizi önerdiğimiz en iyi 5 aşk filmlerini hazırladık. Sevgilinizle, eşinizle, arkadaşlarınızla keyifli seyirler diliyoruz.


-->

1 - Love Story (1970)

İMDB


Köklü ve zengin bir aileden gelen Oliver Barrett IV aile geleneğini devam ettirerek kendisinden öncekiler gibi Harvard Üniversitesi'nde hukuk okumaktadır. Bir gün Radcliffe Kolejinde müzik öğrencisi olan işçi sınıfından Jennifer Cavalleri'ye aşık olur. Çift evlenmeye karar verir, ancak Oliver'ın babası Oliver Barrett III bu evliliğe onay vermez ve oğlunun harçlığını keser, ayrıca onu mirasından da mahrum edeceğini söyler. Oliver'ın babasının maddi desteği olmadan Harvard'a devam etmesi çok zordur. Hayata sıfırdan başlamak zorunda kalan yeni evli çift Oliver'ın okul masraflarını karşılamak için farklı işlerde çalışmaya başlarlar. Bu arada çocuk istedikleri halde gebe kalamayan Jennifer'in yapılan tetkikler sonucunda lösemi hastası olduğu anlaşılır.

Fragman ;



2 - The Notbeook (2004)

The Notebook

İMDB

Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40'lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna'daki sahil kasabası Seabrook'a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah'la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar.Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. II. Dünya Savaşı'nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir.









Fragman ;





3- Notting Hill (1999)

Notting Hill
İMDB

Anna Scott, dünyanın en tanınmış film yıldızıdır. Bütün magazin dergilerine kapak olmuştur ve ne yapsa anında bütün dünya bundan haberdar olmaktadır.William Thacker ise bir kitabevi sahibidir. İşi durgundur. Cehennemden çıkmış bir ev arkadaşı vardır. Ve boşandığından beri, bir aşk hayatı yoktur.Her ikisi için de 'bir şey' ya da 'biri' eksik gibidir. Notting Hill'de bir yerde karşılaştıklarında Anna ve William'ın aklından geçen son şey aşktır.









Fragman ;





4 - Love in the Afternoon (1957)

Love in the afternoon
İMDB

Kızı olabilecek yaşta güzel gennç bir kıza aşık olan iş adamı ile babası olabilecek yaşta bu adama aynı duygularla yaklaşan ve mutlu bir evlilikle noktalanan aşk hikayesini anlatan bu filmde ‘olgun erkek’ imajının, genç yaşlarda olan bir erkekten daha fazla ilgi görmesi konusu üzerine yoğunlaşılmış ve dikkat çekilmiştir. Bu tema işlenirken oldukça romantik bir hava yakalayan film, anlatım dili ile izlenilmesi gereken filmlerden biri. Hikayedeki tüm bu pembe tabloya rağmen aradaki yaş farkının ileriki yıllarda doğurabileceği sorunşarı es geçmesi filmin eksik yönlerinden.







Fragman ;



5 - Roman Holiday (1953)

Roman Holiday
Audrey Hepburn’e En İyi Kadın Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran Roma Tatili, bir modern zaman prensesinin kraliyet dayatmalarına karşı gelerek tek başına Roma’yı keşfe çıkmasının hikayesini anlatıyor. Burada gazeteci kimliğini saklayarak ilginç hikayeler peşinde koşan Amerikalı bir gazeteciyle (Gregory Peck) tanışıyor. Ancak planı ikilinin birbirine aşık olmasıyla suya düşüyor.












Fragman ;




Ve gecenin devamı için arka fon müzikleri ;

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Elton John - Your Song

Whitney Houston - I Will Always Love You

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -