Posted by : Adsız 26 Temmuz 2014 Cumartesi

güne zinde başlamak
Hayat bir koşturmaca.Zaman durmak bilmiyor. E siz de bu kovalamacanın içinde sürekli koşturarak, bir şeyleri yakalamaya çalışarak kendinizi yoruyorsunuz. Yapmayın. Kendinize iyi bakın. Siz sizi sevenlere lazımsınız...



İşte gün boyu zinde kalmanızı sağlayacak basit öneriler...

1. Neyi başarmak istediğini zihinsel olarak çöz:
Projelerini son teslim tarihinden önce bitir. İş arkadaşlarından geri kalma. Mutluluğunu besleyen özel şeyleri keşfet. Bu seni sadece yükseltmeyecek, aynı zamanda gün boyunca keyfin yerinde olacak. Hiç fena bir başlangıç değil.

2. Ne için minnettar olduğunu düşün taşın:
Büyük bir mutluluk için minnet duymalısın, bu aslında bir sır değil. Neden ilk gözünü açtığında zaman listene bu güzel sabaha uyandığın için minnet duymayı eklemiyorsun. Bu sadece güne mutlu başlamanı sağlamayacak, streslerini silmeye de yardım edecek. Yaşam problemler serisidir ve sen bunları çözmek zorundasın. Çözerken de stres sana ulaşabilir. Ancak minnet duymak stresi yenebilir.

3. Sevdiklerinizi her uyandığınızda görün:
Yaşam koşulları her zaman sizi sevdiklerinizle bir arada tutamayabilir. Uyandığınızda görebileceğiniz en uygun yere onların fotoğraflarını koyun. Araştırmalara göre sevdiğiniz insanları düşünmek -anneniz, sevgiliniz, köpeğiniz- sizi negatif düşüncelerden kurtarır. Keyifli anılar = Güzel hisler

4. Sonunda hiçbir şey düşünmeyin:
Son zamanlarda sessizlik seni ne zaman kucakladı. Hiçliğinle bağlantı kuramıyorsan, sessizlikten randevu almalısın. Sessiz bir yere otur, odaklan, yaratıcılığını ortaya çıkar... Bu gününün başlamasına iyileştirici etki yapacaktır. Biz kendimize fırsat vermezken, zaman bize şans verir. Uyumadan önce kendine birkaç dakika ver ve sabah için kendini hazırla. Yarın her şey mükemmel olacak.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -