Posted by : Adsız 26 Temmuz 2014 Cumartesi

tatil
Herkesin, kendi ekonomik durumuna göre; rahatlamak, şehrin boğuculuğundan uzaklaşmak için yaptığı kaçamaklar vardır. Kimisi bir haftalık tatil, kimisi bir günlük pikniğe çıkar. Peki, tatile çıkmak neden bu kadar önemlidir?



Öğrenci veya çalışan olun. Bir kişi için tatil, senede en az bir kere de olsa yapılması size pozitif bir yaşam biçimi sunar, şöyle ki; Tatile çıktığınızda; yeni insanlar, yeni şehirler görürsünüz. Bu da; yeni bir kültürden yeni insanlar tanımak, yeni lezzetler ve yeni maceralar keşfetmek demektir. Tüm bunlar zihninizin boşalmasını sağlarken; iş veya ders dışında farklı bir konu düşündüğünüz için geri döndüğünüzde her şeye farklı bir bakış açısı yakalarsınız. Bu da sizi özgün biri yapar.

Sıkıntılı günler geçirdiniz, yoruldunuz. Bu tüm enerjinizi alıp götürür ve size sadece yıpranmış bir ruh kalır. Bu da isteksizliği tetikler ve başarısızlığı getirir. Artık şarj olma zamanınız gelmiş demektir. Bir tatile çıkmanız yeniden doğmuş etkisi yaratır. Araştırmalarda tatil yapan kişilerin %80 oranında daha verimli olduğunu söyler.

Nasıl olduğu önemli değil; kamp kurun veya bir tatil köyüne gidin, Sadece denize gidin yüzün. Nasıl rahat ederseniz öyle yapın. Çünkü tüm bunların size geri dönüşü, yenilenmiş bir siz olacaktır.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -