Posted by : Adsız 23 Ocak 2014 Perşembe

yeni kararlar
Yine bir yıla daha bitirmek üzereyiz. Bunun akabinde her sene ister istemez yaşadıkları şeylerden ders çıkartıyor ve yılbaşını dönüm noktası olarak görüyorsunuz, kendinize çeşitli vaatlerde bulunuyor: bunu yapmayacağım, şunu yapacağım gibi cümleler kuruyorsunuz. Bende yeni yılda yeni hayatınıza yeni fikirler sunmaya çalışacağım.

Bu sene yeni bir çok hata yapıp, yeni tecrübeler edineceksiniz bu kesin. Tüm buları düşünmeden değişime odalanmak, kendi hataları tekrar etmemek için şunları kendinize kullanın:


  • Geçmiş geride kaldı ve ben artık sadece şimdiye odaklandım.
  • İkili ilişki içinde bulunduğum her insandan öğrenebileceğim, paylaşabileceğim çok şeyim var. 
  • Bilinçli, sevgili ve pozitif davranışlar sergileyeceğim.
  • Yaşantımda kendime çizdiğim yolda ilerlemek için kendime güvenim tam, her şeyi yapabilirim.
  • Hayat bana bir kez değil, bir çok fırsat sunuyor. Bunu her zaman değerlendireceğim.
  • Her şeyden önemlisi, kendimi seviyorum ve kendimle barışığım.
  • Herkes hata yapabilir. Bunun için çevremdeki herkese bir şans daha tanıyorum. İlk önce kendime değişe bilirim


Bu maddeler, Afirmasyon, yani bilinç altını olumlu yönde etkileyen cümlelerden sadece 7 tanesi. Aynayı elinize alın ve bu 7 maddeyi inanarak kendinize işleyin. Sonra 2. adımdayız.

2. Adım...

Hayatınızın Renkleri:

Her insanın içinde kendisine hitap eden bir veya iki renk vardır. Yeni yılda sevdiğiniz renkleri bol bol kullanın. Tabi ki ilk önce renginizin anlamını bilmekte büyük yarar var. Araştırmalar renklerin insan psikolojisinde büyük etkisinin olduğunu her fırsatta söylüyor.

Renkler ve Anlamları:

Siyah: Siyah gücün, güçlünün rengidir. Kişinin kendini güvende, sağlam ve güçlü hissetmesini sağlar.

Kırmızı: Aktifleştirici, canlandırıcı ve aynı zamanda hayat enerjisini arttıran bir renktir. İnsan psikolojisini olumlu yönde etkiler. Bunların diğer yanında siyahta olduğu gibi güç verme özelliği de vardır. Kısa bir bilgide eklemek gerekirse: kırmızı acıktırır. Açlığınıza da aktifleştirir. Bunun için yemek, fast foodçular genelde kırmızı rengini tercih eder.

Beyaz: Beyaz arındırıcıdır. Tüm olumsuzları geri yansıtır ve sizi korur. Berraklığı, sağlıklı olmayı ve rahatlığı sağlar.

Sarı: Sarı ise zihin rengidir. Zihinsel iş ve aktiviteyle uğraşan kişiler için idealdir. Ders çalışan öğrencileri olumlu yönde etkiler. Aynı zamanda iletişiminde rengidir. İnsanlar arası iletişimin az olduğu yerlerde sarı rengini deneyin ve iletişim artışını gözlemleyin.

Mavi: Huzur, mutluluk, sakinlik, içsel iyileşme, korunma, arınma ve güvende olma gibi bir çok anlamları vardır. Bunların yanı sıra, yapılan araştırmalarda mavi renge sahip olan yatak odalarında insanların uykularını en uzun sürdürdüğü ortaya çıktı. Uyku problemi olanlar için ideal bir renktir.


Turuncu: Para, zenginlik, yaratım ve kilo vermeyi sağlayan bir renktir. Bu sorunları çözmede turuncu size yardım edecektir. Özellikle kilo problemiyle uğraşıyorsanız turuncu havlular, saatler gibi aksesuarlar kullanın. Bunu şu şekilde gözlemleyebilirsiniz. İşinin bilincinde olan plates salonları genelde turuncu rengini kullanırlar.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -