Posted by : Adsız 16 Ocak 2014 Perşembe

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ücretsiz Lider Gençlik Kampları'na başvurular başladı. Bu sene şu üç branş var:
Medya ve Gazetecilik,
Sinema,
Bilim ve Teknoloji




Her sene farklı bir branşta düzenlenen Lider Gençlik Kampı, bu sene Medya ve Gazetecilik, Sinema ve Bilim ve Teknoloji branşlarında açılmış.

Medya ve Gazetecilik - Antalya'da
Sinema - Antalya'da
Bilim ve Teknoloji - Kocaeli'nde yapılacak.

Sinema; 

  • Sinema temalı kamp 10 Şubat – 18 Şubat 2014 tarihleri arasında Antalya Kemer’de yapılacaktır. Kamp kız ve erkekler için 1'er dönem şeklinde gerçekleşecektir. Katılımcı gençler otelde konaklayacaklardır. Alanında uzman akademisyenler tarafından seminerler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir. 
Sinema kamp programı: Tıkla

Medya ve Gazetecilik;
  • Medya ve Gazetecilik temalı kamp 10 Şubat – 18 Şubat 2014 tarihleri arasında Antalya Kemer’de yapılacaktır. Kamp kız ve erkekler için 1'er dönem şeklinde gerçekleşecektir. Katılımcı gençler otelde konaklayacaklardır. Alanında uzman akademisyenler tarafından seminerler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir.
Medya ve Gazetecilik kamp programı: Tıkla

Bilim ve Teknoloji;
  • Bilim ve Teknoloji temalı kamp 10 Şubat – 21 Şubat 2014 tarihleri arasında Kocaeli’nde yapılacaktır. Kamp kız ve erkekler için 1'er dönem şeklinde gerçekleşecektir. Katılımcı gençler KYK yurdunda konaklayacaklardır. Alanında uzman akademisyenler tarafından seminerler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir. 
  • Bilim ve Teknoloji kampına Teknoloji, Mühendislik ve Teknik Eğitim fakültelerinde okuyan veya bu fakültelerden mezun olan öğrencilerin başvurması gerekmektedir. 
Bilim ve Teknoloji kamp programı: Tıkla

S.S.S
  • 18-29 yaş aralığında, üniversitede öğrenim gören lisans ve yüksek lisans öğrencileri, projeye katılabilir. Ancak Bilim ve Teknoloji kampına Teknoloji, Mühendislik ve Teknik Eğitim fakültelerinde okuyan veya bu fakültelerden mezun olan öğrencilerin başvurması gerekmektedir.
  • Projemiz 10 Şubat – 21 Şubat 2014 tarihleri arasında kız ve erkek dönemleri şeklinde uygulanacaktır.
  • Kamp dönemi boyunca gençlerimizin tüm masrafları Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. Projeye katılan gençlerden kayıt, konaklama, yemek vb. adlarla ücret alınmayacaktır. Ancak katılımcıların Antalya’da yapılacak kamplar için Kemer Otogarına, Kocaeli için ise Kocaeli Otogarına kadar kendi imkânları ile gelmeleri gerekmektedir.
  • Program çerçevesinde gençlerimizin alanında uzman akademisyenlerden seminer almaları, atölye çalışmalarına katılmaları ve ev sahibi ilde yapılacak olan gezi ile şehir gezisi yapmaları amaçlanmaktadır.
  • Kamp dönemi süresi toplam 4 gece 5 gündür.
  • Türkiye genelinde ve yurtdışında öğrenim gören tüm üniversite öğrencisi gençlerimiz projeye katılabilecektir
  • Katılımcılara katıldıkları kamp sonunda “Katılımcı Sertifikası” takdim edilecektir.
  • Bakanlık tarafından kamp yapılacak yerin otobüs terminalinden servis kaldırılarak kamp merkezine ilan edilecek saatlerde transferleri sağlanacaktır. Kamp programı ilk gün öğle yemeği ile başlayacaktır.
  • Başvurular internet ortamında alınacaktır.
  • Başvuru sayfasından TC kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi girerek başvurunuzu iptal edebilirsiniz.


Tecrübe ve Önerilerim;

Bir çok katıldığım bu kampları şiddetle öneriyorum. Eğer kendi branşınızda varsa emin olun yapılan atölye çalışmalarıyla, seminerlerle pratiğiniz artacak, yeni çevre edinecek ve CV'nize referanslar sağlayacaksınız. Eğer kendi branşınızda yoksa da programları inceleyip kendinize uygun olan bir programa başvurun derim. Tatili değerlendirmenin en iyi yolu. 

Orada kamp süresince kalacağınız yer konusunda sorun yaşamazsınız. Yemek zaten bakanlık tarafından karşılanıyor. Gerekli kişisel ihtiyaçlarınızı temin ettikten sonra herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Bunların dışında bir sorusu olan varsa ivedilikle cevaplarım. Bu arada blogger arkadaşlara Medya ve Gazetecilik kampını öneriyorum. 

{ 2 yorum... read them below or Comment }

  1. Merhabalar yazınız çok açıklayıcı ve güzel olmuş... Size bir soru sormak istiyorum ben de başvuru yapmıştım fakat seçilmemiştim. Sizce seçme kriteri nedir bu programlarda ya da şöyle sorayım sizin başvuru süreciniz nasıl oldu mesela CV de neler yazdınız...

    Vesselam

    YanıtlaSil
  2. merhaba, gençlik merkezine üye olmanız ve daha önce gençlik aktivitelerine katılmanız etkendir. Yazıda ise sosyal yaşantınızdaki aktifliğinizden bahsederseniz iş sizden çıkmıştır. Seçim kuruluna kalmıştır. Burada da şansa ihtiyacınız var ne yazık ki.

    YanıtlaSil

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -