Posted by : Adsız 29 Ağustos 2013 Perşembe

Gülmek
Size dünyadaki en büyük ikinci silahtan bahsedeceğim ; gülmek. Gülümsemeyi becerebiliyorsanız size açılmayan kapı kalmayacak.


Gülerseniz şu hormon salgılanır, o yüzden şu olur da mutlu olursunuz gibi laf salatalarını bir kenara bırakalım ve gülmeyi hayatın içinde kullanmanın püf noktalarını öğrenip bir çok alanda başarınızda ki temel etken olarak kullanmayı aktaralım.

sağlık makaleleri



Tebessüm etmek sihirli bir davranıştır. Karşıda ki insanda olumlu duygular oluşturur. Bu durumu en iyi satış veya pazarlama yapan kişiler kullanır. Siz hiç suratı asık pazarlamacı gördünüz mü? Onlar tebessümün etkili bir silah olduğunun bilincinde...

Biliyor muydunuz ? Acımasızlığı ile bilinen Adolf Hitler, küçüklüğünde hiç bir çizgi film karakterini kendine kahraman olarak seçmemiş ve bu tarz şeylerden uzak kalmış. O yüzden bu vurdum duymazlık ve acımasızlık buradan geliyor. Kimse kusura bakmasın, elde ki tek örnek buydu...

Yaratıcı insanları bir inceleyin ve göreceksiniz ki hepsinde bir mizahçılık ve tebessümü kullanmak ön plandadır. Bu sayede yaratıcılıklarını kullanabiliyorlar. Mizah ufkunuzu genişletir, tebessüm ise yol almanızı sağlar.

Fransız Şair Paul Valery ; " Gerçekten surat asarak ciddi geçinen kişilerin ufku çok dar olur. İnsanları ufukların ötesine taşımak için önce mizahı öğrenecek ve öğreteceksiniz !" demiş. Bir de açıklamaya gerek var mı ?

Ciddi tavır takınan kişilerde Narsizim eğilimi görülür. Sürekli kendilerini överler ve bu onların kaybetme oranını arttır. Mizah ve tebessüm içerisinde onlar daima öndedirler.

Haydi randevuya : Eğer ben bunu yapamıyorum, mizah anlayışım yok ve tebessüm konusunda kendimi yeterli bulmuyorum derseniz  bir doktordan yardım alma zamanı gelmiştir. 

{ 1 yorum... read them below or add one }

  1. Gülmek meğersem neymiş. Biz eğleniriz, güleriz. Kimin aklına gelmişte gel şunu araştıralım demiş.

    YanıtlaSil

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -