Posted by : Adsız 30 Haziran 2013 Pazar

zaman
Öyle düşünmesekte en değerlimiz zamanımızdır elimizden kayar gider. Onu belki durduramayız ama kazanmak bizim elimizdedir.


Zamanın en büyük düşmanı da bence unutkanlıktır, hep sıkışıklık yarattırır bize unutkanlık, zamanımızı kaybetmemize yol açar
onu tam kazanacakken. Şimdi bir kaç yolla unutkanlığımızı bir kere atıp kalan zamanın keyfini çıkartmaya bakın.

Kendinize yapacaklar listesi yapın bunun için bir iş adamı/kadını olmanız gerekmez. Size zaman kaybettireceğine küçük notlarla herşeyin zamanda ve düzenli olmasını sağlarsınız. Böylece her konuda başarı için ilk adımı atmış olursunuz. Sadece listeyi yapmak yeterli değil oda sizinle olmalı, yapıp bir kenarı atmayın. Bir süre taşıdıktan sonra zaten alışacaksınız ve kazandığınız zamanda aslında işlerinizi daha kısa sürede bitirip size zaman bile kazandırdığının
farkına varacaksınız.

Listedeki kısa işleri ilk önce tamamlayın ayak bağı olmasın ve önemlileri için daha fazla zaman kazanın. Notlarınız arasında sadece yapacak işleriniz olmasın bir bölümünde de zaman harcadığınız ve harcama yaptığınız bölümler olsun.Daha sonra bir kaç dakika oturup incelediğinizde bazılarından eminim vazgeçeceğinizin farkına varacaksınız.

Hayatınızda bunu bir deneyin en azından iki hafta ve olacakları görün. İşleriniz zamanında ve yolunda gidecek, bundan en büyük mutluluğu siz duyacaksınız. Şimdiden boş zamanlarınızda yapacaklarınızı düşünmeye başlayın.

{ 2 yorum... read them below or Comment }

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -