Posted by : Adsız 30 Haziran 2013 Pazar

İş yemeği
Sebebi her ne olursa olsun ister iş, ister kutlama veya özel birileriyle davet yemekleri konusunda sizi kusursuz yapacak öneriler sunuyoruz.

Özellikle iş dünyasında çeşitli anlaşmalar için verilen davetler çok önemlidir. Tüm gidişatı etkileyebilir. Meslek dışında ise arkadaşlar veya aile bireyleri arasında özel yemekler olabilir ve herkesin unutamayacağı bişeyler yapmak istemez misiniz ? Herkesi ve sizi mutlu edecek kısa ve öz öneriler sizlerle.

Mekanı Belirlemek ; 
Mekanı seçmek amacınıza göre ikiye ayrılır. Arkadaşlarınız veya aile ortamları için aile sıcaklığını hissettirebilecek yerler seçmek daha mantıklıdır. Ortamda bulunun insanlar bu sıcak atmosferden iyi yönde etkilenebilir.

Eğer iş için veya yeni biriyle tanışmak için ise resmi fakat ilgi çekici yerler seçin sebebiyse ; muhabbet ara ara kesildiğinde konuşacak şeyler bittiğinde ortamın çekiciliği kişilerin sıkılmasını önler. Buna ek olarak iş yemeklerinde klas, resmi yerler size artı puan kazandıracaktır. Sizin ciddiyetinizden şüphe etmek dahi ortadan kalkacaktır.

Erken Rezervasyon ;
Bu madde özellikle iş yemeği için geçerli şöyle ki ; istediğiniz masa sizin olsun, tabii bunun için yapacağınız rezervasyonu 2 gün önceden değil, 5 - 6 gün önceden yapmanız size en iyi ve sessiz masayı seçmenize olanak sağlar. Son güne hiç bir şekilde bırakmayın yoksa bazı şeyler yolunda gitmeyebilir. Erken davranmak sizin için büyük bir koz olacaktır.

Masanın Hakimi Olun ;
Çok kişili davetlerde daveti siz yapıyorsanız yerleri iyi ayarlayın. Önemli kişileri masanın ortasında tutun böylece ilgi odağı o olacaktır. Her insan ilgiden hoşlanır. Sohbetin yönünü ayarlamak size kalacaktır. Gecenin sonunda ilgi odağı olmuş kişiler size minnet duyacaktır.

Yiyecekleri Belirlemek ;
Eğer yemeği ayarlayan sizseniz siparişi vermeden masadakilere aklınızda ne olduğunu söyleyin ve ona göre siparişi yönlendirin.  Bu masadaki sipariş karmaşasını önleyecektir. Davetli sizseniz sıranızı bekleyin ve verilen siparişlere dikkat ederek aynı fiyat aralıklarındaki yemekleri tercih edin. Ne fazla ucuz ne de fazla pahalı olsun.

-->

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -