Posted by : Adsız 27 Mart 2013 Çarşamba

Seyahat 
Seyahat sırasında başınıza çeşitli olaylar gelebilir. Bunlardan en ucuz şekilde atlatmak elinizde. Çeşitli olay ve atlatma  yöntemleri.


Seyahat etmeyi kim sevmez ki, ister yurtdışı olsun, isterse yurtiçi. Geziler, iş için de olabilir, günlük kaçamaklar veya özel günler için yapmak istemişsinizdir. Peki hiç kötü senaryolar düşündünüz mü ? Başınıza gelebilecek şeylerde neler yapmanız gerektiğini, önemli yerlerin nerede olduğunu ?





Bir kaç kötü senaryo geldi aklıma, sizinde aklınızda bulunsun diye bir kaç tane uyarılarım olacak. Sorunsuz bir seyahat geçirmek herkesin istediği, hakkettiği şeydir.

Kötü Senaryolar ;

Yaralandınız !
(Yurtiçi ve Yurtdışı)
Durumu kontrolünüz altına alın ve hastanelik bir işiniz olup olmadığına karar verin. Eğer kendinizin gitme gücü varsa ve hastanelik bir işiniz varsa, çevrenizdeki kişilerden yardım isteyin. Eğer hastanelik için bir işiniz olmadığına inanıyorsanız kaldığınız yerdeki (otel, pansiyon vb.) kişilere kendinizi kontrol amaçlı göstereceğiniz iyi bir doktor sorun.

Ağır bir durum söz konusu ise tatilinizi ve seyahat sebebiniz neyse iptal edip, geriye dönün.

Tutuklanırsanız !
(Yurtdışı)
Bu durumda yurtdışındaysanız ifadeniz için veya size sunulan bir anlaşma için bir şey yapmayın veya imzalamayın. En iyi yol konsolosluğa haber vermektir. Tutukluluğunuz boyunca çok konuşmaktan kaçının. Eğer bulunduğunuz yerin dilini veya İngilizce'yi konuşabiliyorsanız. Derdinizi anlatın ve söylediğim gibi bir Türk Konsolosluğundan yardım talep edin.
(Yurtiçi)
Suçlandığınız şeyi öğrenin ve iş için geldiyseniz, iş yeri avukatıyla irtibat kurun. Ailenize haber vermeyi ihmal etmeyin.

Pasaportunuzu Kaybettiyseniz !
(Yurtdışı)
Çevrenizdekilere burada bir yabancı olduğunuz gösterin ve bulunduğunuz durumu anlatın. Bu durumda da işiniz yine konsolosluktan geçiyor. Oraya sizin iş, tatil vb. sebeple geldiğiniz gösteren bir belge gösterin ve işlemler ona göre devam etsin. Konsoloslukta bulunduğunuz zamanda davranışlarınız ve şıklığınız size artı puan kazandıracak ve işleminizin kısa sürmesinde büyük rol oynayacaktır.

Türkiye'den vize istemeyen ülkeler !


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -