Posted by : Adsız 5 Mart 2013 Salı

Kitap okumak
Giresun'da yaşayan bir vatandaşımız çevresindeki kişilere kitap okutmak ve sevdirmek için kendi çapında bu kampanyayı başlattı.
Bir yazar çıkıp " en çok kitap okuyan millet Türklerdir" demişti. Bunun için çeşitli örnekler vermişti, bu yazarı belki biliyorsunuzdur. Bilmiyorsanız ilerdeki zamanlarda konusunu açacağım. Şuan ki asıl konumuz kitap okutturmak, kitap okumayı sevdirmek. İşte buna güzel bir örnek ve bu uygulamaya teşvik için açısından bir vatandaşımız bir kampanya başlatmış. Bu güzel teşvik edici kampanyayı sizlere de anlatmak istedim.

Giresun'un bir ilçesinde bulunan kafenin sahibi Ahmet B. adlı bir vatandaşımız kitap okumayı sevdirmek için diğerlerinden farklı bir yol seçti. Ahmet Bey, salı ve cuma günleri 19:00 - 22:00 saatleri arasında kitap okuyan müşterilerine ücretsiz çay ikramında bulunuyor. Herhangi bir bitiş süreci olmadığını, tutarsa daha da üst seviyeye taşıyacağını söylemiş. Çayın yanında roman, hikaye veya dini kitapları okumak için çayın yanında servis ediyor ve kitap okunması halinde çay ücreti almıyor. Müşteriler ise bu durumdan memnun olduklarını söylemişler.

Yorumum ;
Düşünüyorum da daha çok bilgisayar veya TV başında geçirilen zamanın artmasına karşı böyle teşvik edici bir olay olması gerçekten güzel. Bu uygulama her şehirde hatta beldelerde hayata geçirilmeli diye düşünüyorum. Orta okul yıllarımda kütüphaneler şimdiye oranla gerçekten doluymuş, şuan gidiyorum da bomboş. . . Bu uygulama belki orada da düzenlene bilir. Bir sınır dahilinde ayarlama yapılarak güzel bir aktivite olur. En azından ben ve kitap okumayı seven arkadaşlarım gideriz, daha da çok kişiyi çekeriz.

Büyük websiteleri/bloglara giren kişilerin ortalama kaç dakika bu sitelerde kaldığını hesaplayan bir algoritma var ve bu ne kadar kötüyse o sitenin hali de kötü sayılar. Bu ne alaka derseniz, bir de kütüphanelere bakalım bir giren kişi acaba ortalama ne kadar kalıyor. Ben halin içler acısı olduğuna eminim. Uzun kalınmasının da tek sebebi vardır ; aranan şeyin hemen bulunamaması, bulunursa hemen fotokopi çekilip çıkılır. Bu da sanırım beş dakikaya eşittir. Durum kötü.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -