Posted by : Adsız 14 Ocak 2013 Pazartesi

Mozart
Fotoğraf çektirirken nasıl poz veriyorsunuz ? İşte çok ilginç bir durum var burada, sağınızı kullanın akıllı olun.

Fotoğraf çektirmeyi hepimiz çok seviyoruz, hele ki sosyal medya hayatımıza girdikten sonra bu dört-beş kat daha da arttı. Durum böyleyken, en ön plana çıkan olay ise poz vermektir.

Fotoğraf çektirmenin başlıca kurallarından biridir. Hatta beğenilmezse silinir tekrar çekilir. Çeşitli bahaneler vardır ; Gülmemiştim, yüzüm karanlık/aydınlık, çok tuhaf çıkmışım gibi bir çok bahane türetilir. Peki, birisi size ; çektirdiğiniz fotoğrafta en akıllı olmak için ne yapacağınızı söylese ne derdiniz ?

Gelin işin özüne inelim.
Hollanda da bir profesör, portre koleksiyonu yapmaktadır. Elinde bulundurduğu fotoğrafları incelerken bişey dikkatini çeker. Koleksiyonunda ki fotoğrafların dörtte üçünün sağ yanaklarını gösterdiklerini farketti. Hemen bir davranış biyoloğu araya sıkarak bu durumu incelettirdi. Özellikle bilimciler ve IQ'su yüksek olan kişilerin sağ yanaklarını gösterdiğini tespit ettiler.

Bende merak edip IQ'sunu yüksek bildiğim bir kaç ünlü ismin fotoğrafını inceledim. Bunlardan bir tanesi de yazımın başlık fotoğrafına koyduğum, biyografi filmini izlerken şaşkınlığa uğradığım kişi ; Wolfgang Amadeus Mozart'tı. Mozart'ın fotoğraflarının "neredeyse" bütün fotoğraflarında sağ yanağını göstermiştir. Bunun sebebi ise beyinle alakalı olduğunu söylemektedir, araştırma yapan davranış biyoloğu. Diyeceğim o ki ; sağ yanağınızı kullanın ve akıllı olun.



-->

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -