Posted by : Adsız 21 Ocak 2013 Pazartesi

uzman olun
Kendini istediğin bir alanda uzmanlaştırmak kendi elinizdedir. Biz ise sadece nasıl yapacağınızı söylüyoruz, kendi alanınızda uzman olmak için çeşitli tüyolar paylaştık.


Herkes okuduğu yıllarda bir meslek sahibi olmaya karar verir ve hedefleri doğrultusunda eğitim alır. Özellikle üniversite yıllarında kendini diğer yıllara göre daha çok eğitme fırsatı bulur. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek sizin elinizdedir. Eğitim hayatından sonra, iş hayatında diğer mezunlardan bir farkınız olmalıdır. Aynısı çalışan durumda olanlar içinde geçerli, artık işinizde bir kıdem alma vakti geldiğini düşünmüyor musunuz ? Size bir kaç ipucu veriyoruz, sonrası sizin elinizde, keyifli okumalar.

Kendi Doğrularınızı Sevdirin.
Mesleğinizde iyi araştırmalar sonucu bilgi birikiminizi herkes tarafından takdir alacak şekilde aktarın. Böylece kimse itiraz edemesin. Bu sizi bir adım öne çıkartacaktır. Danışılan kişi olacaksınız.

Farklı Konular Ele Alın.
Herkes tarafından bilinen klişe terimlerini veya işlerin tamamını bilin ve başkalarının bilmediği bilgiler edinin. Yatmadan önce 20 dakikanızı yeni bilgiler öğrenmek için araştırma yapın.

Herkes Bir Gün. . .
Herkes bir gün ünlü 15 dakikalığına ünlü olacak lafını unutmayın. Öğrendiğiniz bilgileri bugüne kadar biriktirin. Sosyal ortamda yazılar yazın, makaleleriniz entry olsun.

Kısaltmalar.
Cümleleriniz de işinizle ilgili gerekli yerlerde kısaltma terimler kullanın, böylece bilmeyen kişi araştırmaya gidecektir. Bu yine sizi bir adım öne geçirir.

Ses Tonunuz Önemli.
Ses tonunuzu iyi ayarlayın, biliyorsunuz anlatımda ses tonu çok önemlidir.

Dergiler. . .
İşinizle ilgili bütçenizi zorlamayacak bir dergi aboneliği alın. Çok çeşitli içerik olacaktır ve kendinizi geliştirmek konusunda %100 bir adım olacaktır.


-->

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -