Posted by : Adsız 5 Aralık 2012 Çarşamba

İnternetten alışveriş
İnternetten alışveriş hakkında bilgiler, hangi site daha güvenli, kart bilgileri nasıl gizlenir. Sanal Kart nedir ?
Nasıl kullanılır?

Günümüzde internetten alışveriş gittikçe yaygın hale gelmeye başladı. Bunun
sebebi başta ucuz fiyatlar, hediye edilen indirim çekleri ve çeşitlilik.
Özellikle internet mağazalarında ki çeşitlilik tüketicilerin yoğun ilgisini
çekiyor. Reel mağazacılıktan en büyük artısı bu ve gezmeyi sevmeyen kişiler
için ideal bir hal alıyor sadece bir mouse ile kategoriler gezme derdini ortadan kaldırıyor.
Çin malı ürünler, pratik ürünler kişilerin ilgisini çekerek tüketiciliği arttırıyor. Artık sadece internetten alışveriş yapılıyor diyemeyiz fakat son 1 sene içinde özellikle büyük bir artış gözlemledim. Forumlarda şöyle bir göz attığımda kullanıcıların alışverişlerinin %40'ından fazlasını internetten sipariş veriyor. Başlarda kullanıcılar için sorun olan kargo ödemeleri ise artık minimum seviyeye indi, bu handikapta kalkınca dediğim gibi satışlar çoğalmaya başladı. İnsanlar artık iyice internete yönelmeye başladı. Çevrede bir kişinin internetten alışveriş yapmasıda diğerlerini etkiliyor yani duyumlar bu satışı artırıyor ve internetten alışveriş yapmak moda haline gelip bunu çekici yapıyor.

Kültür Yaşa Teknoloji

Sorunları yok mu ?
İnternetten alışverişin en büyük sorunu dolandırıcılık. Yaklaşık iki buçuk yıldır sanal mağazalardan alışveriş yapan birisiyim. İlk alışverişimde bu konu için çok tereddüt ettim, araştırmalar yaptım. Zamanla öğreniyorsunuz güvenebilceğiniz siteleri ve endişe durumunuz azalıyor. Türk sanal mağazalarından tutup, eBay'a kadar bir çok yerden alışveriş yaptım, tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

İlk başta güvenilir bir alışveriş sitesini nasıl bulururum ?
Zamanla kendini ortaya atan yani TV'de reklam yayını yapan siteler içinden alışveriş yaparak hangisi sizin için daha uygun karar verebilirsiniz. Daha güvenilir olur, çünkü öne çıkıp büyük düşünmeyi hedefleyen kurumsal sitelerdir bunlar.

Paramı ödedeğim halde ürünü alamazsam ?
Bugüne kadar alışverişlerimde sadece 2 kere ürün temin edilemediği için para mı geri gönderdiler. Hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Temkinli biriyim iyi araştırmaya gidip kendim için ideali buldum. Sizde bugüne kadar kendini kanıtlamış siteleri kullanın. Adı sanı duyulmamış siteler her zaman tehlikelidir.

Bedeni bana olmazsa veya beğenmezsem ?
Siteler bu durumu göz önüne aldılar ve geri dönüşler için en iyi alternatifler oluşturuyorlar. Herhangi bir ücret ödemeden geri gönderiyorsunuz ve paranız hesabınıza geri yatıyor.

Kredi kartı bilgilerim çalınırsa ?
En önemli konu budur. Değim gibi kendini kanıtlamış kurumsal sitelerde bunu yaşamınız zor. Fakat tam tedbir almak için kullanılan ve internetten alışveriş yapmak için çıkartılmış sanal kart var.

SANAL KART ;

Nedir ;
İnternette alışveriş yapmak için bankalar tarafından sunulan bir hizmettir.
kredi kartı veya bankamatik kartınıza bağlı olarak çalışır. Yeni bir numara atanır size verilir. Limitini siz belirlersiniz.

Ne işe yarar, nasıl kullanılır ?
Örneğin X adlı siteden bir ürün alacaksınız ürünün fiyatı 18,00 TL olsun.
Sanal kartınızın limiti 0 ( sıfır)dır. Siz bankamatikten içine 20 TL atacaksınız ve saat seçeceksiniz. 24 saat seçtiniz diyelim. 18 TL ye ürünü aldınız. 24 saat sonra kalan 2 TL ana hesabınıza aktarılır ve sanal kartınızın limiti tekrar sıfır olur.

Nasıl Alınır ?
5 Dakikalık bir işlemle alabilirsiniz. Bankamatikte kartınız takılıyken ana sayfada başvuru kısmında sanal kart başvurusuna tıklayarak hemen kartınız oluşturuluyor ve kart bilgileri size fişe bastırılıp size veriliyor. Bankamatikten içine para atıyorsunuz.


Güvenli alışveriş için Sanal Kart kullanmanızı tavsiye ediyorum.


Birde PayPal var.

PayPal nedir ?
Hürriyet



-->

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -