Posted by : Adsız 28 Mayıs 2012 Pazartesi

Beyin gücünüzü basit stratejilerle artırabilirsiniz.

Süt için
Kanlarında düşük seviyede B12 vitamini olan kişilerin merkezi sinir sisteminin ana ögesi olan gri maddelerindeki küçülme ihtimali 6 kat daha fazla. Hafıza kaybı ve bunamayı önlemek için beslenme düzeninize daha fazla balık ve süt ekleyin.



Daha çok antrenman yapın

Düzenli kardiyo egzersizlerinin beyninize çok sayıda faydası var. İllinois Üniversitesi araştırmalarına göre bunlardan biri de kılcal damarların gelişmesi sayesinde beyninize ekstra kan, besin maddesi ve oksijen taşınması.
Güneşe çıkın
Güneş ışığından alınan günlük D vitamini; beyin sağlığı, gelişimi ve fonksiyonu üzerinde olumlu etkiye sahip. Bu vitamin depresyonu da savuşturuyor. Journal of Geriatric Psychology and Neurology dergisi araştırmasına göre D vitamininden yoksun kişilerin zihinsel faaliyetlerinin bozulma ihtimali 2,5 kat daha fazla.
Yaban mersini yiyin
Çilekgil ailesinin bu en popüler elemanı beyin hücrelerinin bağlantılarını geliştirip  serbest radikallerin verdiği hasarlarla savaşarak öğrenme ve bilgiyi hatırlama becerisini artırıyor. Ayrıca yaşa bağlı beyin hastalıklarına karşı da tam bir savaşçı.
Oyun oynayın
Bulmaca ve sudoku gibi zekâ oyunları beyin fonksiyonlarındaki düşüşü engelleyerek yeni hücrelerin oluşmasına yardımcı oluyor.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -