Posted by : Adsız 2 Kasım 2014 Pazar

Insomnia
Bu hafta Pazar DVD'sinde; Hürriyet Gazetesi'nin, Robin Williams anısına verdiği arşiv içinden seçtim. Başrollerinde; Al Pacino, Robin Williams ve Hilary Swank'ın oynadığı, psikolojik ve polisiye filmini öneriyorum. Güneşin hiç batmadığı bir yerde, sert bir polis, zeki bir katille karşı karşıya...


Insomnia, Robin Williams anısına, promosyon olarak aldığım beş DVD'den birisi ve bu hafta film önerisi olarak bunu önermek istedim.



Konusu:
Will Donner (Al Pacino), LA polis departmanında çalışan deneyimli, zeki bir polistir. Will, ortağı Hap ile Alaska'da küçük bir kasabaya gidip, burada faili meçhul olan genç bir kızın ölümünü araştıracaklardır. İkilinin gittiği bölgede sürekli gün ışığı mevcut, hava hiç kararmamaktadır. Bu iki ortağı oldukça rahatsız eder Insomnia (Uyku Problemi) yaşamalarına sebep olur. Bir yandan uykusuzlukla mücadele verirken, bir yandan da şüpheli bir yazar, Walter Finch'in (Robin Williams) peşindedirler.

Will, Finch'in peşine düştüğünde sisli bir Alaska günüdür. Finch köşeye sıkışmışken kurtulmayı başarır, kaçarken silah sesi duyulur ve Hap ölmüştür. Will Dorner, üzerine aldığı sorumluluk ve ortağının sis içinde ölmesinde suçlu hissetmesi ile katil-polis arasında bir kedi-fare oyunu oynanmasına gebe olacaktır. Yerel polisinde işin içine girmesiyle ortalık karışacak, gizemler ortaya çıkacaktır.

Fragman








Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -