Posted by : Adsız 16 Kasım 2014 Pazar

Alex Gorosh, izleyeceğimiz kısa filmin başrolünde oynuyor. Dünya üzerinde her teknoloji kullanıcısı gibi onun da cihazları bozulabiliyor, kırılabiliyor veya suya düşerek kullanım sürelerini tamamlıyor. Ve filmin yolculuğuna da bozulan cihazlarını çöpe attıktan sonra onları neyin beklediğini düşünerek başlıyor.


Araştırmaları sonucunda Amerika Birleşik Devletlerindeki elektronik atıkların yarısından fazlasının denizleri aşarak Çin, Hindistan ve Afrika’ya gönderildiğini öğreniyor. Bu tercihlerin sebebi ise çevre düzenleme kanunlarının Amerika Birleşik Devletlerine oranla daha gevşek ve denetimden uzak olması. Gana’nın sahil bölgesinde yer alan Accra kentindeki Agbogbloshie isimli banliyö bölgesi dünya üzerindeki en büyük elektronik çöplükler arasında yer alıyor. Alex Gorosh da bu bilgiden sonra kendi elektronik atıklarını, bu çöplüğe giderek kendi imha etmeye karar veriyor.

Elektronik atıklar bünyesinde pek çok zehirli kimyasal barındırıyor. Bunlar bilinçli ve çevreye duyarlı olarak imha edilmediği zaman hem toprağı hem de yerel nüfusu etkiliyor. Bunu engellemek, elektronik atıkları geri dönüştürerek değerlendirmek için farklı girişimler bulunuyor. Gizmogul; iPhone, iPad, Macbook, Android akıllı telefon gibi farklı cihazları yeniden değerlendirip satış, alış veya bağış yapabiliyorsunuz. Böylece sizin ihtiyacınız olmayan bir ürün başka birinin ihtiyacını karşılıyor. Hem de o yanarken ortaya çıkan kimyasallarla da kimse karşılaşmamış oluyor

                   

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -