Posted by : Adsız 21 Kasım 2014 Cuma

Bisiklet
Havalar ısınmaya başladıkça outdoor sporlarında da hareketlenme görünmesi içten değil. Alternatif outdoor sporlarından birisi de; bisiklet. Kimileri için yaşam tarzı, kimileri için hobi, kimileri içinse sağlık amaçlı kullanım yönüyle herkesin yaşamı içine sokabileceği bir spor. İlk kez adım atacaklar için bisikletin A'dan Z'ye kadar öğretici yazı dizisi hazırladık. İlk bölümü; temel bilgilerle karşınızdayım.

Parçalarını tanıtmak sıkıcı ve uzun bir yöntem bu grafikte parçalarını inceleyebilirsiniz.

Bisiklet Parçaları

Türleri
Bisiklet sporuna başlayacaklar için önemli bir seçimdir. Hangi tür hangi araziye uygun, bunu belirlemeden bisiklet tercihinizi yapmayın.

Arazi Bisikleti
Arazi bisikleti

Bu tarz bisikletler genelde toprak, taşlık veya çamurlu zeminlerde kullanılmak için tasarlanmıştır. Lastiklerinin kalın ve dişli olma sebebi budur. Hepsinde ön amortisör vardır, tercih ve kullanım alanlarına göre hem ön hem de arka amortisör bulunur. İyi modeller disk frenlidir.

Yol Bisikleti 
Yol bisikleti

Bisiklet dünyasının en hafif türüdür. Daha çok bisiklet yol yarışlarında tercih edilir. Lastikleri ince ve aerodinamik bir sürüş için kıvrık gidona sahiptir. 

Şehir Bisikletleri
Şehir bisikleti

Özellikle şehir içi ulaşım ve kısa mesafeli yollar için tasarlanmıştır. Genellikle bagaj, çamurluk, aydınlatma sistemi gibi aksesuarlarla satılır. Ön amortisörlü olabilirler. Seleleri uzun ve rahattır. Performans ve hafiflik beklenmez.

Basitçe bisiklet türleri bu şekilde böyle. Biraz sonra bisiklet alırken nelere dikkat etmeli kısmında, bisiklet türünü seçerken dikkatli olmamız gerektiğinden bahsedeceğim. Uygun sürüş için uygun tür önemlidir. 


Sürüş Ekipmanları 

Kask
Bisiklet kask

Bisikletle giderken trafiğin içindesiniz ve ister istemez sizin dışınızda gelişen olaylardan hasar alma durumunuz mevcut, kask bunları minimuma indirebilecek en temel ekipmanıdır. .CE ve benzer standartlara uygun olmalı. Kafanıza tam oturmalı. Zaten beden ayarlaması yapılanlar üretildi, size en uygunu deneyip seçin. Kafanıza tam oturması önemlidir. 

Eldiven
Bisiklet eldiven

Eldiven, ellerinizi yolun titreşiminden korur ve düşme anında yaralanmanızı önler. Çünkü düştüğünüzde yerle ilk teması elleriniz sağlıyor. Yazın genellikle parmak uçları kesik olanların seçilmesi daha uygun olacaktır. Avuç içleri de süngerli veya silikonlu olması, kullanım esnasında size rahat bir sürüş sağlayacaktır. 

Gözlük
Bisiklet gözlük

Bisiklet sürerken gözünüzü tozdan, haşerattan ve aynı zamanda ortam ışığından korur. Gözünüzün çevresini kaplayacak büyüklüktedir. Aynı zamanda, numaralı gözlük kullanıyorsanız çift camlıları bulunmaktadır. İç kısmında lenslerinizi takabilirsiniz. 

Diğer Ekipmanlar:
Dizlik, dirseklik, göğüs ve sırt kısmını koruma amaçlı ürünler kullanabilir. Hafif ve rahat hareket edebileceğiniz tarzda olanları seçmenizde yarar var. 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -