Posted by : Adsız 24 Mayıs 2014 Cumartesi

beslenme
Artık herkes biliyor; spor yapmak kadar beslenmenin de önemli olduğunu. Buna uymak için çeşitli listeler hazırlanıyor, pazartesi başlanıp, salı günü bırakılıyor. Şimdi yazımıza bir göz atıp, spordan önce ve sonra neler tüketmelisiniz bir bakalım.
Yaza hazırlanmak için spor salonuna yazıldınız (Spor Salonu Nasıl Seçilir) veya evde düzenli antremanlar yapıyorsunuz. Şimdi vereceğim bu tavsiyeleri de spor programınına katarak fit olma hayalimizi gerçekleştirelim.

Bazen az, bazen çok: Egzersiz günlerimizde alacağımız kaloriyi arttırmalıyız. Nasılsa spor yaparken yakacak vücut onu, önemli olan spor yapmadığımız günlerde alacağımız kaloriyi kontrol etmek ve az kalorili yiyecekler tüketmek.

Daha çok protein: Kilonuz başına 0,9 gr protein almanız gerektiğini biliyor muydunuz? Evet, işin içine bu matematik hesabı girince diyet işi veya kilo kontrolü sıkıcı oluyor. Tek tek saymasanız da kabaca bir hesap yaparak bunu takip edebilirsiniz.

Amacınız ister kilo vermek olsun, isterse de kilo kontrolü olsun, önemli olan kaloriye dikkat etmek. Bunun için proteini kısmak yerine kaloriyi kısın. Bu işlemin tersi olursa; kaslarınız erir.

Karbonhidrat tüketin: Karbonhidratlar, antreman günlerinizde size daha çok enerji verir ve proteinler terine karbonhidratlar yakılır. Bu da; proteinlerin sizde kalmasını sağlar. Karbonhidrat almazsanız kısa zamanda yorgunluk baş gösterir. Bir tabak makarna veya fasulye gibi gıdalar yeterlidir.

Meyveler: Bir çok meyvede bol lif vardır. Bunun sağladığı avantaj ise sindirim sistemimizi düzenler.

NOT: Meyvelerde, baklagil, fındık, brokoli, bezelyede bolca protein içeren besinlerdir. Yani sadece ette yer almıyor, protein.

Yapmamanız gerekenler:
- Sütü azaltmak: İçtiğimiz sütlerde yüksek miktarda süt şekeri mevcuttur, bu kilo kontrolünde istemediğimiz bir şeydir. Tamamen bırakın demiyorum, azaltmakta fayda var. Şekerin her türlüsü zararlıdır.

- Diğer bir hatamızdan spordan sonra hiç bir şey yememek.

Peki, spordan sonra neler yiyebiliriz?

Yumurta,
Protein Tozu (Oriflame Wellness NutriShake'i keşfedin!),
Spor İçeceği,
Meyve.

Bunlar spordan sonra tüketebileceğimiz besinlerdir.



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -