Posted by : Adsız 25 Mayıs 2014 Pazar

Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığı, bakanlık çalışmaları hakkında genel bilgiler vermek ve dış politikaya ilgi duyan gençlere diplomasi mesleğine ilişkin ön bilgiler kazandırmak amacıyla Ankara’da 23  - 27 Haziran 2014  tarihleri arasında bir yaz okulu gerçekleştirecektir.


Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan bir hafta süreli yaz okuluna, üniversitelerin Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl açılan meslek memurluğu sınavına katılabilecek bölümlerinde okuyan ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılabilecektir.

Yaz okulunda, uluslararası ilişkiler derslerinin yanı sıra protokol ve müzakere teknikleri gibi mesleğe ilişkin programlar uygulanacaktır.

Yaz okuluna başvuruda bulunmak için aşağıdaki şartları taşımak gerekmektedir:

·  T.C. Vatandaşı olmak
·  27 yaşından gün almamış olmak
·  Dört yıllık bir lisans programının 2. veya 3. sınıf öğrencisi olmak
·  En az 2.75 not ortalamasına sahip olmak

Bu şartları taşıyan adayların başvurularını, Türk Dış Politikası’na Genel Bir Bakış konusunda yazacakları, en fazla 500 kelimelik İngilizce makale ile birlikte, 2 - 9 Haziran 2014 tarihleri arasında online (http://sinav.mfa.gov.tr/) olarak yapmaları gerekmektedir. (Başvuru linki, belirtilen başvuru tarihleri arasında aktif olacaktır.)Bakanlık, gerekli görüldüğü takdirde mülakat yapabilecektir. Dışişleri Bakanlığı görevlilerinin birinci derece akrabaları bu programa başvuramazlar.
Kurs bitiminde genel bir değerlendirme yapılacak olup, başarılı olan öğrencilere sertifika verilecektir.

“2014 Yaz Okulu”  başvuruları internet üzerinden yapılacak olup, başvuru modülüne girebilmek için “e-devlet” şifresi temin edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, başvuru sırasında, adayların makalenin yanı sıra nüfus cüzdanı fotokopisi, transkript ve fotoğraflarını sisteme eklemeleri müsterhamdır.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -