Posted by : Adsız 1 Mayıs 2014 Perşembe

kitap
Aslında bu daha daha çok kişisel bir tercih olup sevilip sevilmemek okumak ya da okumamak başka bir özellikleri olur. Kimileri sıfır kitap okumayı kimileri ise adeta savaştan çıkmışcasına yırtılan bükülen üzerine nt düşüler adeta yaşamış ve her zaman yaşayacak olan bir insan gibidir ikinci el kitaplar.

O kitapların içerisindeki altı çizilen kelime veya paragrafları ben uzun süre yaşamış ve artık başkasının yaşamasını sağlamaya çalışan insanların yüz çizgilerine benzetirim hep. Benzemez mi ki bu kitaplar, yaşamazlar mı? yaşatmazlar mı? Bana göre ne çok onlar yaşar ve yaşatırlar.V.Hugo,Tolstoy, A.Camus,M.Gorki... bu kişiler nasıl ölür.Artık klasikleşip ölümsüzlüğü yakalamışlardır.Fikirler sunmuşlardır. Bir amaç gayesi için yaşamışlar ve bunu adeta bildiri olarak kitapları kullanarak dünyaya mıh çakmışlardır.Hele ki bu kitaplar artık eskimiş yorulmuş ancak o ilk günkü gibi gayesinden hiçbir şey değiştirmeyen kitaplar için ve okuyucular için bir lütuftur.Artık sararan kokusu olan o eskileri yok mu en az 40-50 senelik kitaplar işte oradaki o kokuyu almak seni zamanda zaman içine götürür ve zaman makinesi görevi görerek daha çok yaşadığımızı bizlere hissettirir.
      Kitaplar bir hayatı bir fikri bir zihniyeti yaşatır ve bunların yoğunlaştırılmış bir halidir adeta.Ne kadar çok kitap okursak o kadar çok yaşamış o kadar çok anlamış oluruz aslında.
      İşte bu kitaplar bu yüzden önemli, yaşamanın içinde yaşamak daha çok şeyler görmek için hele ki bu kitaplar sararmış o güzel kokulara bürünmüşse eğer işte bu kitabın adı  HAYAT olur.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -