Posted by : Adsız 2 Ocak 2016 Cumartesi

Akıllı telefon
Piyasada artık birçok akıllı telefon mevcut. Özellik yelpazesi geniş ve fiyat etiketleri farklı. Birçok kullanıcı, yeni telefon alırken hatalar yapıyorlar. Bu uyarılara kulak asarak sizde elinizde ki bütçeyle iyi bir telefona kavuşabilirsiniz.


1- Yeni bir telefon alırken öncelikle "Neye ihtiyacınız var?" sorusunu kendi kendinize sormalısınız, ardından da "Ne kadar bütçeniz var?" bunu belirlemelisiniz.

- En önemli iki unsur olarak bunları gösterebiliriz. Şimdi bir sıralama yaparak dikkat etmeniz gereken unsurları kısaca anlatalım...

2- Ne istiyorsunuz? Önceliklerinizi belirleyin Bazı kullanıcılar öncelik olarak "pil ömrüne" önem verirken bazıları "büyük ekran" seçer, bazıları ise tercihlerini "kameralardan" yana yapar. Haliyle siz de yeni bir ürün alırken size en çok lazım olan detayları ön plana alarak hareket etmelisiniz.

- Akıllı telefonlarda pil ömrü nasıl uzatılır? Öğrenmek için buraya tıklayın.

3- Yalnızca kamera ve sosyal medya uygulamalarıyla ilgilenen bir kullanıcı için phablet kategorisinde, kalemli bir mobil cihaz tercih etmek pek doğru olmayacaktır. Çünkü bu tip cihazların sunduğu kendine has özellikleri neredeyse hiç kullanmayacaktır. Böyle tercihler yapan, ama daha sonra aldıkları cihazların birçok özelliğini kullanmayan çok kişi var.

4- En yüksek fiyatlısı "en iyi" olmadığı gibi, en uygun fiyatlısı da "en kötü" değildir
Birçok konuda olduğu gibi akıllı telefon pazarında da bu kural unutulmamalı. Eğer yalnızca internette gezinmek ve aramalar yapmak istiyorsanız, bunu yalnızca 2 bin liranın üzerinde fiyatı bulunan telefonlarla değil, bin liranın altındaki ve güncel yazılımlı telefonlarla da yapmanız mümkün.

- Bond hızında telefon: Xperia ion!

5- Önceki maddeyi de hatırlatarak, ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra bütçenize en uygun modelleri belirlemenizde fayda var.

6- Garanti şartlarına ve teknik servis imkanlarına dikkat edin
Bu, özellikle "daha uygun fiyatlı olsun" amacıyla yurt dışından getirilen telefonlar için önemli. Bazı telefonların ülkemizde de garantisi bulunuyor ve teknik servis desteği alabiliyorsunuz. Ama bir de ülkemizde garanti desteği olmayan telefonlar var.

7- Diyelim ki uygun fiyata yurt dışından telefon aldınız, ama ülkemizde servisi yok. Akıllı telefonlardaki en ufak arızalar bile ciddi maliyetler doğurabiliyor ve böyle bir durumla karşılaşırsanız tasarruf yapayım derken daha zararlı konuma gelebilirsiniz. Bu yüzden seçimlerinize dikkat etmenizde fayda var.


8- Merak ettiğiniz telefonları mutlaka mağazada deneyin
Almak istediğiniz cihazlar için araştırma yapmanız ve yazılanları okuyarak hareket etmeniz gayet normal. Ancak sadece yazılanları okuyarak bir sonuca varamazsınız. Bunun için de devreye pratik bilgiyi, yani kendi deneyimlerinizi sokmalısınız.

9- Çünkü duyduklarınız ve öğrendikleriniz, sizi bir noktaya kadar tatmin eder. Asıl kararı vermesi gereken kişi sizsiniz ve dolayısıyla kendinizi de yine siz ikna etmelisiniz.

10- Örneğin 3 telefon arasında mı kaldınız? Mağazaya giderek o 3 telefonu da sırasıyla deneyin. Tutuş hissine, kullanılabilirliğine, ihtiyacınız olan özelliklere göz atın ve kendi karşılaştırmanızı yaptıktan sonra kendi kararınızı verin. Böylesi içinize sinecektir ve doğru tercihi yapabileceksiniz.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -