Posted by : Adsız 2 Ocak 2015 Cuma

Kendinize inanın
Aslında birçoğumuz hem iş hem de özel hayatında iyi biri olarak anılmak istiyor. Eğer herhangi marjinal bir düşünceye sahip değilsek birinin bizim için “o gerçekten iyi bir insan” demesi hoşumuza gidiyor. Peki nasıl daha iyi bir insan olabiliriz. İşte kendimizi iyi hissetmemizi sağlayacak ve daha iyi biri olmamıza yardımcı olacak ipuçları…


Ancak hayatımız boyunca karşılaştığımız zorluklar ve onlara verdiğimiz tepkiler, özellikle iş hayatında çıkarlarımızı korumak için söylemek zorunda kaldığımız yalanlar, aslında yeterince iyi bir insan olmadığımızı düşündürüyor olabilir. Kişinin kendi kendine yaptığı değerlendirmede vardığı bu sonuçlar, huzursuzluk yaratarak hayatı çekilmez hale getirebiliyor.

Kendinize iltifat edin:
Her sabah günlük işlerinize başlamadan önce birkaç dakika ayırarak yaptığınız güzel ve iyi şeyleri düşünebilir, kendinize iltifat edebilirsiniz. Bu övgü iş hayatındaki başarılarınız için olabileceği gibi o gün saçınızın çok güzel olması ya da çok şık olmanız gibi küçük ayrıntılar bile olabilir. Bu iltifatlar güne daha iyi başlamanıza yardımcı olacaktır. Kendini iyi hisseden insan çevresine de iyi davranır. Bu nedenle önce kendinizi mutlu etmelisiniz.

Nazik olun:
İyi bir insan olmanın en önemli gerekliliklerinden biri de nazik olabilmek. Bu anlamda özellikle “teşekkür ederim” kelimesini en sık kullandığımız sözcüklerden biri haline getirmek gerekiyor.

sınırları aş!


Bahaneler üretmeyin:
Herhangi bir durum için sürekli bahane üretmek birilerini suçlamayı gerektirir. Eşiniz, iş arkadaşınız, patronunuz… Konu ne olursa olsun hatanızı kabul etmek yerine bahaneler üretmek ve başkasını suçlamak sizi mutsuz edecektir. Hatalarınızı kabul ederek onlardan ders çıkarmaya başlamanız hem de daha huzurlu olmanızı hem de ileriye dönük olarak daha başarılı ve iyi biri olmanızı sağlar.

Öfkeyi hayatınızdan uzaklaştırın:
Daha iyi ve mutlu biri olabilmek için öncelikle öfkeden uzak durmamız gerekiyor. Söylemesi kolay görünse de her anı stresle dolu hayatımızdan öfkeden korunmak çok kolay değil. Ancak öfke özellikle iş hayatında yanlış kararlar vermenize neden olabilecek en büyük etken. Ayrıca sürekli sinirli olmak sağlığınızı da tehdit edebilir. Öfke kontrolü için uzmanların önerileri arasında spor ve meditasyon yapmak, duygularımızı yazarak rahatlamak yer alıyor.

Affedin:
Psikolog Joyce Marter’a göre affetmek ve küskünlükleri gidermek daha mutlu ve iyi bir insan olmanın en önemli şartlarından biri. Marter, geçmişte kalan affetmediğiniz ve sakladığınız her kötü duygunun bir zincirin halkası olduğunu belirtiyor. Bu zinciri kırmak için geçmişe dönerek kendimize sakladığımız olumsuz durumları ve kişileri affederek onları özgür bırakmamız gerektiğini belirtiyor.

Dürüst olun:
Özellikle iş dünyasında en zor karşılaşılan erdemlerden biri de dürüstlük. Eğer gerçekten iyi bir insan olmak istiyorsak durum ne olursa olsun dürüst olmak gerekiyor. İyi nedenlerle bile olsa gerçeği saklamak ileride pek çok olumsuz durum oluşmasına neden olabiliyor.

İyi bir dinleyici olun:
Herkesin söyleyecek birçok sözünün olduğu günümüzde, iyi bir dinleyici olmak ende rastlanan bir özellik. Ancak özellikle iş dünyasında iyi bir dinleyici olmak size çok şey kazandırabilir.

Çevrenizdekilere sürprizler yapın:
Çevrenizdeki insanları; gülümseyerek, onlara beklemedikleri anlarda güzel sözler söyleyerek ve hediyeler alarak mutlu edebilirsiniz. Bu hem kendinizi hem de onları mutlu etmenin ve iyi hissetmenin belki de en kolay yolu.

Özellikle yeni bir yıla girdiğimiz şu günlerde 2015’te daha iyi biri olmak için siz de bugün bir adım atmalısınız.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -