Posted by : Adsız 17 Ocak 2015 Cumartesi

Gece Vurgunu
Film önerilerine Gece Vurgunu'yla devam ediyoruz. Karakteri size yakın veya uzak da olsa, ders çıkartacağımız şeyler var. Haydi ilk yazıya, sonra filme!
Jake Gyllenhaal'in, Lou Bloom karakterini canlandırdığı bir gerilim filmi, Gece Vurgunu.
Başlamadan önce tereddütlerim yok değildi, sıkıcı duruyordu. Zaten filmde yavaş ilerliyor. Fakat filmin özüne inince aslında Lou Bloom'dan ders çıkarta bilinecek çok ders var. Bu tarz bir şeyi okumadım başka film öneri sitelerinde ama bu yazıyı okuyup, izlerseniz demek istediğimi anlayacaksınız.

Lou Bloom: Kendini çok iyi analiz etmiş biri bir kere; neyi yapabileceğini ve nasıl yapabileceğinin farkında. Kendisini ve yaptığı işleri pazarlamada çok iyi; karşı tarafın ne duymak istediğini, neyin onu cezbedeceğini çok iyi biliyor. Sıkı pazarlıkçı, sabit fikirleri, kuralları var. Bu yönleri analiz ederek izlerseniz, filmden ders çıkartmayı seven de bir karakteriniz varsa Lou Bloom'un hareketlerini kaçırmayın. Bunun dışında kötü yönleri de yok değil. Onu filmde izlemeniz için yazmıyorum.


Filmin konusuna gelecek olursak: Lou Bloom kariyer peşinde, genç ve hırslı bir adamdır. Hayatta "amaca giden her yol mübahtır" düsturunu benimseyen bu hırslı adam, geceleri şehirde yaşanan suç olaylarını tüm açıklığı ile kamerasına kaydetmeye başlar. Şehrin önde gelen televizyon kanallarından birinde gece muhabiri olarak işe girmesi de uzun sürmez. Fakat ne var ki, kariyerinde benimsediği yolun da bir faturası elbet olacaktır.

Keyifli seyirler.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -