Posted by : Adsız 1 Ocak 2015 Perşembe

Yeni Yıl 2015
Yeni yıla, dışarıda veya evinde eğlenerek yada evde yine sıradan bir günmüş gibi girenler oldu. Yani iki çeşit davranış sergilendi. Kim, nasıl girdiyse öyle geçeceğine inanır ama; kutlayanlar da kutlamayanlar içinde tek ortak nokta bu olmalı: Değişim Yılı. Gelin daha detaya inelim.
Eminim; geçen sene yılbaşında kendimize sözler verdik. Kendimizde; sevmediğimiz şeyleri değiştirmek, istediğimiz bir şeyi alabilmek, kariyer veya okul başarıları gibi. 31 Aralık 2014'e kadar süre verdik kendimize, olmadı veya eksik kaldı değil mi?

Twitter'da #2015eİlkSözüm hashtag'i, trend topic oldu. Biraz inceledim. Genelde yorumlar hep; eski sevgiliyi unutmak, tuttuğu takımın şampiyonluğu, çok daha fazla para istekleri mevcut. Kısacası hep istiyoruz, sadece istiyoruz. Peki ne yapıyoruz istedikten sonra? -Hiiiç!

Şimdi inanmıyorsanız boş bir kağıda yazmaya başlayın 2014 yılında neler yaptınız, neler yapmak istediniz; olanlar, olmayanlar ve eksik kalanları bir yazın. Okuyun sonra. Yüzünüzde bir buruşukluk varsa; yapmak istediğiniz şeyler sadece tweet sayınızı arttırmış demektir.

Ne Yapsak?

Lütfen, temiz bir sayfa açalım ve yazmaya başlayalım; yeni yılda hedefleriniz, istekleriniz neler. Bu yetmek. Bunlara nasıl ulaşabileceğinizi de yazmanız gerekiyor ve bunun planını hemen oturup bir günde yapmanında anlamı yok. Bir haftaya yayın. Şöyle bir örnek vereyim:

"2015 yılında ehliyet alacağım. Buna ulaşmak için x kadar para gerekli. Öğrenciyim, part-time olarak, şu kadar gün çalışsam bu parayı toplarım ve bir sonra ki ayda kursa yazılırım." 

Bu en basit bir istek/ihtiyacın bir örneğiydi. Sadece yapacağım, edeceğim tarzı hedef koymak manasız kalır. Hedefe nasıl ulaşacağınızı bilmekse, sizi o yola götürür.

"Evet, istemekle başlar her şey, ama sonu planlı hareketle gelir."

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -