Posted by : Adsız 7 Aralık 2013 Cumartesi

kış helvası
Kış soğuk yüzünü iyice göstermeye başladı. Bu soğuk günlerde grip veya nezle gibi durumları bertaraf etmek gerekir. Bende içinizi ısıtacak güzel bir tarifle karşınızdayım. Kültürlü Tariflerin miladı bu yazıyla başlıyor.

Merhaba,
Tanıtım yazımda da dediğim gibi Kültürlü Tarifler yazı serisine bu tarifle başlamak istedim. Kış helvası , soğuklar için birebir bir yiyecek, zaten gerekli malzemeleri verdiğimde sağlıklı yiyeceklerden oluştuğunu görecekseniz.

İlk önce içindekilerden bahsedecek olursak . . .

Gerekli Malzemeler ; 
Yarım margarin büyüklüğünde tereyağı,
İki su bardağı un (standart büyüklükte) veya mısır unu,
Bir su bardağı pekmez,
İstediğiniz kadar çekilmiş ceviz,

Yapılışı ; 
Orta boy bir tavada tereyağını eritiyoruz. Yağ tamamen eridikten sonra unu ekleyip iyice kavuruyoruz, yoksa cıvık olacaktır. Un kavrulduktan sonra yanmadan önce pekmez ve cevizi karıştırıyoruz. Ateşi biraz kısıp karıştırmaya devam edelim. Koyu halini aldıktan sonra ocakta ateşi kapatıp 2, 3 dakika dinlenmeye bırakıp daha sonra sıcak bir şekilde yenebilir.

Notlar ; 
Tarif iki kişiliktir. Bu tarifi özellikle kışın eksi derecelere çıkan kampçılar tüketmektedir. Zaten kullanılan malzemeler besin değerleri açısından yüksek değerlere sahiptir. Dolasıyla besleyiciliği ön planda ve kış günlerinde tüketilen besinler vücut direncini arttırıp, insan vücudunda bir ısı meydana gelmektedir. Kışın etkili soğuğundan koruyuculuğunu sağlamaktadır.







Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -