Posted by : Adsız 5 Aralık 2013 Perşembe

AveaMasters
Telekom sektöründe güçlü bir kariyer hedefleyen gençlerin arandığı AveaMasters başvuruları başladı!


Avea'nın gençlerin geleceğine yatırım yaparak, sektöre ve iş dünyasına hazırladığı AveaMasters programı, 2014 yılı için başvuruları sosyal medya ve www.avea.com.tr üzerinden almaya başlıyor.

Bugüne kadar 47 binden fazla başvuru alarak bir rekora imza atan ve 200'ü aşkın gence iş, 750 üniversite öğrencisine de staj imkânı sağlayan AveaMasters, 8. yılında da sosyal medya aracılığıyla gençlere kapılarını açıyor. 31 Aralık 2013'e kadar sürecek başvurular sonucunda Genel Yetenek Testi, İngilizce Testi, Panel Mülakatlar ve Bireysel Değerlendirme aşamalarından geçen gençler, programa dâhil olmaya hak kazanacak.

AveaMasters sürecinde gençler, 2 ay boyunca üzerinde çalıştıkları projeleriyle Evreka Proje Yarışması'na katılarak gelişim ve öğrenme yolunda önemli bir adım atıyorlar. Avea, bu program aracılığıyla gençlere Avea yöneticilerinin koçluğunun yanı sıra gerçek bir iş deneyimi yaşatarak; profesyonel yaşamın kapılarını aralama fırsatı da sunuyor. Program kapsamında yapılacak üniversite tanıtımlarıyla beraber Avea yöneticilerinin katılımıyla, Aralık ayı içerisinde yaklaşık 600 öğrenci Avea Teknoloji binasında Avea Şirket Günleri'ne katılacak.

Gençler, işe alım ve staj başvurularında bir referans haline gelen AveaMasters programı sonunda, staj veya iş imkanı ya da Pazarlama Okulu'na katılma fırsatı bulacaklar.

BAŞVURU


Nasıl AveaMasters Olunur!



Evreka Proje Yarışması Nedir?

Evreka Proje Yarışması, AveaMasters katılımcılarının uzun bir zamana yayılmış ve aşamalardan oluşan eğlenceli yarışmasıdır.Evreka’ya katılarak gelişim ve öğrenme yolunda önemli bir adım atarak Avea yöneticilerinin koçluğu ile eğlenceli bir yarışma formatında gerçek bir deneyim yaşayabileceksin.
Evreka' ya katılmaya hak kazananlar teknolojiden pazarlamaya, finanstan satışa birçok konuda vakalar üzerinde ekip olarak yaratıcı çözümler ürettikleri gibi, alanlarında uzman kişilerden gelişim odaklı eğitimler alma şansını da yakalıyorlar.

Evreka Projesi Yapım Aşamaları Nelerdir?

1. Aşama: Pazarlama Vakası
Avea jürisi tarafından oluşturulan takımlar bir gün süren Pazarlama Vakasında yarışmak üzere buluşuyor. Tüm gün boyunca vaka çalışıp sunum hazırlayan takımlar Avea yöneticilerinden oluşan juri önünde sunumlarını gerçekleştiriyor. Yapılan değerlendirme sonucunda olumlu bulunan takımlar 2. aşama olan Ürün Geliştirme’de yarışmaya hak kazanıyor.

2. Aşama: Ürün Geliştirme
Bu aşamada başta yazılım yapacaklar olmak üzere katılmak isteyen tüm takım üyelerine mobil uygulama geliştirebilecekleri platformun bir günlük eğitimini veriyoruz. Takımlar bu eğitimle yazılım bilgilerini artırıp, ürünlerini geliştirirken her konuda aklına takılan soruların cevabını bulma şansını yakalıyor. Ürün geliştirme yapan takımlar, sunumlarını değerlendirilmek üzere Avea jürisine sunuyorlar.

3. Aşama: Bireysel Değerlendirme
Ürün Geliştirme aşamasını geçen takımların üyeleri bu kez bireysel olarak değerlendirilecekleri çalışmalara katılacaklar. Değerlendirme sonucu finale kalan katılımcılarla yeni yeni takımlar oluşturulacak.

4. Aşama: Final
Finale kalan katılımcılar, yapılan çalışmaların özetini, bu süreçte öğrendiklerini, ürünün lansmanını nasıl yapacaklarını (reklam, pazarlama aktiviteleri, satış kanalı vb. ), iletişim kanallarını Avea yöneticilerinden oluşan jürimize 2 günlük kampın sonunda sunacaklar.

Pazarlama Okulu Nedir?
Pazarlamaya ilişkin teorik bilgilerin pratik uygulamalar ile buluştuğu, derslerin konu uzmanı eğitmenler, Avea yöneticileri ve farklı sektörlerden konuk konuşmacılar tarafından verildiği, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen, çok kapsamlı bir eğitim sürecidir.
Temel bilgilerden ileri düzeye kadar üç farklı seviyede üç sınıf yer almaktadır. Hem GSM sektörü, hem de GSM sektörü dışındaki sektörlere ait bilgilerin ve örneklerin paylaşıldığı eğitimlerin sonunda bitirme projeleri için yapılan sunumlar ile birlikte, derslere devamlılık, proje çalışması ve değerlendirme kriterlerinde başarı gösteren öğrencilere özel bir sertifika verilmektedir.
Bu okul, modüllerin 2-3 aylık bir süreye yayıldığı, dersler arasında pratik yapabilmek için aralarda zaman bırakıldığı bir programa sahiptir. Pazarlamaya ait iş süreçleri ve bilgilerin aktarıldığı program, gerçek deneyimler, dokümanlar, çalıştaylar ve vaka çalışmaları ile birlikte zengin bir içerik sunmaktadır.

Mülakat İpuçları

Harika bir ilk izlenim yaratın!
Avea İnsan Kaynakları sizinle irtibat kurdu ve sizinle bir mülakat ayarlamak istiyor. Aşağıda belirtilmiş olan mülakat ipuçlarından faydalanabilirsiniz.


Niteliklerinizi Açıklayın
Mülakatınız sırasında, size düşen ilgili pozisyon için doğru tutum, deneyim, beceri ve niteliklere sahip olduğunuz konusunda bizi ikna edin.

Ne Giymeli?
Profesyonel bir şekilde giyinin, beceri ve bilginizin asıl izlenimi yaratmasını sağlayın.

Vücut Dilinize Dikkat Edin
Mülakat yapan kişiye karşı duruşunuza dikkat edin. Göz teması kurun. Gereksiz jest ve mimiklerden mümkün olduğunca kaçının.

Geçmiş Davranışınıza Yoğunlaşın
Mülakatı yapan kişi daha önceki eğitminizde veya işinizde neler yaptığınızla ilgilenecektir. Olaylarla nasıl başa çıktığınızı ve ne sonuçlar elde ettiğinizi anlatın.
Başarı hikayelerinizden bahsedin ama bazen işlerin yolunda gitmediği zamanlardan yine de bundan da bir ders çıkardığınızdan bahsetmeniz de kötü olmayacaktır.

Sizi Neden İşe Almalıyız?
Bu soruya şimdi yüksek sesle cevap vermeye çalışın. Cevabınız inançlı, kısa ve öz müydü? Bizim ihtiyaçlarımızı ve işin gereklerini dinlediğinizi bilmemizi sağlayın. Çözümün siz olduğunu bize gösterin.

Zor Sorular
Dediğimiz gibi, mülakatımız daha önceki işlerde neler yaptığınız üzerine yoğunlaşacaktır. Mülakata, daha önceki başarılarınızı düşünerek bir liste yaparak hazırlanabilirsiniz.

Soru Sorun
İlgili iş pozisyonuna, şirkete ve sektöre ilişkin soru sormanız sorular yöneltmeniz önemlidir.

Son Notlar
Ayrılmadan, mülakat yapan kişi üzerinde doğru izlenimi bıraktığınızdan ve kendinizi iyi anlattığınızdan emin olun. Mülakattan sonra hatırlanmasını istediğiniz en az beş yetkinliğinizi düşünün.
Referanslar, özgeçmiş bilgisi veya iş örnekleri gibi verebileceğiniz başka bir bilgi olup olmadığını sorun. Bu hususların hepsi sizin doğru izlenimi yaratmanıza yardımcı olacaktır.
Pozisyona ilgi duyduğunuzu belirtmeyi de unutmayın.

Yine, bu kolay gibi görünebilir ama işe katılabileceğiniz katma değerden bahsetmeyi unutmayın. İşe hevesli ve ilgili olduğunuzu paylaşabilirsiniz.
Mülakatınız bittikten sonra, sürecin bir sonraki aşamasının ne olduğunu sorun.
Karar tarihi, sizinle ne zaman iletişim kurulacağını ve süreci takip edebilmek için kiminle irtibat kurabileceğinizi öğrenmeniz de önemlidir.

BAŞVURU

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Blog Arşiv

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -