Posted by : Adsız 16 Ekim 2013 Çarşamba

karar vermek
İnsanın yapmakta en çok zorlandığı şeyden bahsedeceğim: Karar vermekten ! Neden korkuyorsunuz kaybetmekten mi? Hadi şimdi herşeyi bırakıp karar verelim.


Bu dünyada ki Araf, kararsız kalmak olsa gerek. Tam ortada, ne aşağı ne yukarı, ne sağa sola hiç bir şey yapamamak... Sonucu strese oradan da stres bizi nereye götürürse artık: pişmanlık, hastalık...

En iyisini istemek çoğu zaman elimizdekini kaybettirir, dikkat ederken hiç de dikkat etmeyiz aslında: kararsızlık elimizdekini de alıp götürecektir, biz bunun farkına sonradan varırız o zaman kadarda elimizdekinden oluruz.

Dikkatimiz bir yönde olurken odaklanmanızın mümkünatı yok, bu durumda ya perspektifinizi genişletin yada artık bir karar verin ! Bugün baktığınızda ilham aldığınız kişiler hep bir karar vermişler ve arkasında durup, ileri gitmişler. Baştan savma karar vermeyin fakat riski de göze alın. Riski alıp kaybetmek sizde başarı hırsı yaratıp daha iyiye doğru götürebilir fakat kendinizle çelişmek sadece moral bozukluğu verir ve yerinizde kalırsınız.

E şimdi napıyorsunuz ? Haydi, artık bir karar verin. 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -