Posted by : Adsız 21 Şubat 2013 Perşembe

Sunum yapmak
Sunum yapmak kimileri için korkulu rüyadır. Aslında bunun sebebi neyi nasıl yapacağımızı bilmemekten kaynaklanıyor. İşte size ipuçları ve sonra kürsüye çıkıp herkese herşeyi anlatın.

Korkulu rüyanıza son verin. Çünkü sunum yapmak ve sunuyu hazırlamak o kadarda zor değil. Mühim olan hazırlanmayı bilmek sonrası ise sonucu zafer olan bir kazanım.

PowerPoint ikinci planda ;
Sunumlarda projeksiyon ikinci planda kalsın anlatıcaklarınızın kısa kısa özetini çıkartıp uyumlu bir şekilde anlatın zaten diğer kısımları sunumdan yansıyor herkes oradan okuyabilir. Siz papağan değilsiniz harfi harfine okumanızı kimse beklemiyor bunun sakinliğini yaşayın.

Jestler ;
Tabi ki her durumda nasıl hayat kurtarıyosa sunumda da hayat kurtarıcı olacaktır. Biraz abartarakta kullanabilirsiniz dinleyicinin ilgisini çekecektir. Bu jestlerinizi iyileştirmek için aynada kendinize bakarak yapın ve sakın gözleriniz yere değil aynaya baksın !

Referanslar Önemlidir ;
Karşılaştırma yapıyorsanız mutlaka onlar hakında bir araştırma yapın ve ürünler hakkında taze bilgiler ve yorumlar bulun. Ayrıca bu karşılaştırılan şeyler için sunumda renkli objeler kullanın ki dinleyicilerin gözü sizde ve sunumda olsun.

Soru Sorun Ama . . .
Anlatımınızda ki soru gelebilicek yerleri belirleyin ve soruları siz sorun ama cevabı kendiniz verin böylece öngörüşlülüğünüz ortaya çıkacaktır. Ayrıca dikkati çekmenizi sağlayacaktır.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -