Posted by : Adsız 21 Şubat 2013 Perşembe

Şüphesiz en değerli şey sağlığımız ve hakkında öğrenmemiz gereken pek çok şey mevcut. Bunlardan dört tanesiyle sağlık yazılarına başlıyorum.


Sağlık konusunda bilmediğimiz veya yanlış bildiğimiz bir çok şey mevcut. Peki bunların doğrusunu öğrenmek için illa ki başımıza birşey gelmesini mi bekleyeceğiz. Tabi ki hayır. Bizde kısa kısa sağlık konusuyla sizi bilinçlendirelim istedik.


Duş Almak ;
Burada ilk yapılan yanlışları söylemek istiyorum. Hergün duş almak yapılan bir hatadır. Çünkü cildin kendi nemine ihtiyacı vardır. Siz hergün duş aldığınızda bedeninizde ki yağ ve yağ benzeri maddeleri vücudunuzdan atıyorsunuz. Bu da nemin kaybolmasına sebep oluyor. En ideal olanı ise 10 dakika ılık suyla duş aldıktan sonra yumuşak havlularla kurulanın, sert olması vücut açısından sağlıklı değil.en sonunda da nemlendirici sürerek duş işini bitirin.

Mutfak Temizlemek ; 
Pencere sileceği olan camsil temizleyicileri mutfakta pek işe yaramaz. Temizlik maddeleri alırken etiketlerine dikkat etmeliyiz. Temizlemek için yeterli olmayan temizleyiciler sağlıklı durmuyor. En iyisi şu şekilde ; spreyi sıkın ve 1 dakika lığına bekleyin ve daha sonra silmeye başlayın böylece spreyin etkisi daha iyi bir temizleyici olacaktır.

Lens Kullanımı ve Temizliği ;
Yapılan bir araştırmada lens kullanan kişilerin lens kabındaki suya biraz daha ekleyip temizlendiğini düşünüyorlar. Oysa ki eskiyen lens suyu temizleme özelliğini kaybediyor böylece enfeksiyon kapma olasılığınız artıyor, bu da görme konusunda size zarar verecektir. Nasıl yapmalı derseniz ; Temizleme zamanınız geldiğinde musluğun altında bol suyla yıkayın ve duruladıktan sonra açık havada kurutun. Şimdi gönül rahatlığıyla solüsyonu koyabilirsiniz.

Güneş Kremi Sürmek ; 
Güneş kremi sürdükten sonra ellerinizi veya yüzünü yıkamak pekte akıl karı değil hatta daha çok güneş ışığı çeker vücudunuza ve krem olmayan yerler yanar. Bunun için kremi belirli dakikalarda tazeleyin, yeniden sürün.

-->

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -