Posted by : Adsız 5 Şubat 2013 Salı

İnsan ilişkileri
İnsanlarla iletişimde, anlaşmada ve yaşamayı kolay hale getirmekte öne çıkan 4 terimden bahsedicez bu yazımızda. Onlar nedir ?
- Güvenirlik, mertlik, hoşgörü ve adil olmak.




Etrafınızdaki herkes aynı sizin gibi destek bekliyor. Burada ise devreye ilk sizin adım atmanız gerektiği giriyor. Siz nasıl davranırsanız o derece yükseleceksiniz. Destek vermek, güven kazandırır. Zor zamanlarında herkes sizi arar. Güven, çevrenizdekilerle ilişkilerinizi güçlendirir ve kendinizi kontrol altına almanızıda sağlar, hareketleriniz de daha tutumlu ve duyarlı değişiklikler görülür. Bu sayede de çevrenizde güvenilirlik hissi uyandırırsınız. Davranışlarınızı bir düşünün, buluşmaya veya derse, çalışıyorsanız işinize tam vaktinden beş dakika önce gidin, verdiğiniz sözlere sıkıca sağdık kalın. Bu davranışları kendi kendinize yöntemler geliştirerek oluşturun. Yakın arkdaşlarınızın vereceği, size yakışan tepkilerle bunu düzenleyebilirsiniz.

Çevredeki insanlarla anlaşmazlıklar sıkça yaşanabilir fakat kısa sürede çözülebiliyorsa bunda korkulacak birşey yoktur. Eğer bozulan kişi sizseniz hiç çeşitli imalarla durumu anlatmaya çabalamayın bu hem sizi hemde karşınızdakini yormaktan ve bıktırmaktan başka birşey değildir. Yanına gidip sorununuzu anlatın tepki verecektir. Daha sonra konu ile alakalı övücü cümleler kurun ona karşı bu işleri yoluna sokar ve ortamı yumuşatır.




-->

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -