Posted by : Adsız 19 Mart 2014 Çarşamba

Mourinho'nun Oyunları...
Galatasaray, Chelsea'ye Şampiyonlar Ligi rövanş maçında 2-0 yenilerek kupaya veda etti. Maça, Galatasaray'ın kötü futbolu ve Mourinho'nun bu oyunları  kaldı.

Ekibimiz, 1-1'in rövanşında çıktığı maçta İngiliz devi Chelsea'ye 2-0 yenildi. Bu kadar kötü futbol hiç birimiz beklemiyorduk ve maç boyunca Avrupadaki en silik maçımızı oynadık. Bunun bir çok sebebi var tabi ki ama bir tanesi var ki tamamen üzerimize oynanmış bir oyun BENCE.

Futbolla ilgisi olan herkes Jose Mourinho'nun işi sadece sahaya bırakmadığını bilir, maç önü ve sonundaki demeçleriyle maç kazandırır. Aslında dün gece de öyle oldu.

Nasıl mı?
Mourinho, Didier Drogba ile sıkı dostlar biliyoruz ayrıcada Chelsea kulüp tarihi için unutulmaz bir futbolcu. Hal böyleyken Mourinho; her demecinde Drogba'ya farklı bir vizyon yükledi. Onun her demecinden sonra Chelsea taraftarları da hatta bizde Mourinho'nun vizyon yükleme kampanyasına ister istemez ortak olduk. Onlar övdükçe biz de övdük.Beklenti tavana vurdu. Londra'da her yerde Drogba vardı, tribünlerde Drogba Legend yazıları mevcuttu. Tüm bu görsel şölen bir tek kişinin işine yarıyordu: Mourinho'nun!

Drogba'nın kalitesi ve profesyonelliği tartışılmaz fakat bu ister istemez maça yansıdı. 3. dakika'da gol yedik ve Chelsea gibi klasik Mourinho taktiğiyle alanı iyi kapatan bir takıma karşı, üstelik adam eksiltemediğiniz bir maç oynuyorsanız en büyük kozunuz duran toplardır. Fakat neredeyse kaleye kırk küsür metre uzakta olan duran topu orta yapmak yerine Drogba kaleye vurursa, bu maçı alamazsınız. Gelen ortaya yarı rövaştaya kalkıp tribüne göndermeler, orta yapmak için mükemmel bir duran topu kaleye şut çekip dışarı atmalar, her zaman indirip tek pas yaptığı topları alıp gitmeler sizi Şampiyonlar Ligi'nden eler ve kazananı da Mourinho yapar.

Kimse yanlış anlamasın burada tüm olayı Drogba'ya yüklemiyorum, takım olarak kötüydük, pas bile atamadık rakip yarı sahada fakat bu ince ayrıntıyı kaçırdık. Mourinho yine sinsice maçı önceden kazandı.


{ 2 yorum... read them below or Comment }

  1. Çok haklısın sadece sahada oynamıyor adamlar basında tirubunde her alanda mücadele ediyoruz. Bizimki de o kadar milletin gözleri önünde ayaklarını uzatmış yenilgiyi izliyor. Tam anlamı ile utanç vericiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla ders çıkarılması gereken bir maçtı

      Sil

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -