Posted by : Adsız 10 Nisan 2015 Cuma

The Flash
Arrow'dan sonra diğer bir DC Comics kahramanlarından olan, dünyanın en hızlı adamı; Flash dizi yapıldı. İlk bölümüne göz attım, ikinci bölüme geçmek için akşamı iple çekiyorum. Size de The Flash'tan bahsetmek istedim.



Flash, DC çizgi romanlarının önde gelen karakterlerinden biri. Onyıllarca önce, bize de “Şimşek Polis” adıyla çevrilmiş ve Türkçe çizgi romanların siyah-beyaz döneminde boy göstermişti. Şimşek Polis, birçok çizgi film ve dizide yer aldı ve almaya da devam ediyor. Bu arada Flash’ın canlı oyuncularla ilk dizi çekimi, 1990’da yapıldı. Başrollerini John Wesley Shipp ile Amanda Pays’in paylaştığı bu dizi, Warner Brothers TV tarafından çekildi ve 1990-1991 sezonunda 22 bölüm olarak gösterildi. Ancak devamı gelmedi. Geleceğin Flash’ı Barry Allen ile Arrow dizisinin “Bilim Adamı” bölümünde tanıştık, “Üç Hayalet” bölümünde de tekrar izledik. Barry Allen karakterinin çok sevilmesinden dolayı CW, DC çizgi roman evreninin bilinen kahramanlarından, Adalet Birliği üyesi Flash’ın gençliğini anlatacak bağımsız bir pilot bölüm çekmeye karar verdi. The Flash dizisinin pilot bölümü David Nutter (The X-Files) tarafından yönetildi. Yukarıda da gördüğümüz gibi, The Flash dizisi, aynı adlı DC Comics çizgi romanından uyarlandı ve şu ana kadar yirmi küsür bölümü yayınlandı.

 Neden Süper Kahraman Dizileri?

Yıllardan beri süper kahraman çizgi romanlarının ya dizilere ya da filmlere uyarlanmasının asıl nedeni, beklenen ilgiyi her zaman yakalıyor olmalarındandır. Süper kahramanlar, kimimizin çocukluk hayali ya da arkadaşıdır. İçimizden bir şeyler buluruz onlarda. Aslında gençlik dizisi olan süper kahraman dizileri, her yaştan kişinin ilgisini çekmeyi başarır. Hal böyle olunca da birisi bitmeden bir diğerinin çekimleri başlıyor. Süper kahraman dizilerinin içeriği iyi ile kötü arasındaki savaştır. Süper Kahraman dizilerinin sonu aslında hep aynıdır. Her zaman iyinin kazanması üzerine kurulu olan senaryosuna rağmen, yani aslında iyi olanın kazanacağını bilmemize rağmen, onlarla üzülür, sevinir veya heyecanlanırız. Onların yaşadıklarını adetâ onlarla birlikte yaşarız. Çizgi romandan film ya da diziye dönüştürülen birçok süper kahramanın, teknolojiden de yararlanan görsel efektlerle, birer renk cümbüşü halinde ekranlara yansımasına tanık oluruz. Tabii bir de konu sıkıntısı sorununu vurgulamadan geçmemek lazım. Sadece süper kahramanların çok tutulması değil sebep. Artık çekecek konu kalmaması ve yeni konuların üretilmemesi de yönetmenlerin eski defterleri yeniden karıştırmak zorunda kalmasına sebep oluyor. Neyseki bu konu sıkıntısını size hiç fark ettirmeyecek dizilerden biri olan The Flash, pilot yayının çok ilgi görmesi üzerine çekimlere son hızla devam ediyor. Tarzı Smallville ya da Arrow’dan daha farklı elbette. Arrow’da bildiğiniz üzere, (şimdilik) hiçbir doğaüstü “güç” söz konusu değil. The Flash’da ise Barry Allen ve kötü karakterlerin de süper güçleri var. Sempatik ve adetâ içimizden biri olan Barry Allen’ın serüvenlerini anlatan The Flash dizisinin geleceği parlak görünüyor. Bu diziye bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Sonuçta herkesin arada bir hayal dünyasına dalmaya ihtiyacı var ve gerçek olmasa bile, bu tarz dizileri izlemek her zaman keyif vericidir.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -