Posted by : Adsız 7 Şubat 2015 Cumartesi

Lost
Lost; izlemese dahi, herkesin bildiği, dünya çapında bir popülaritesi olan Amerikan dizisidir. İzleyen herkesin de bildiği gibi Lost dizisinin uğursuz (uğurlu) rakamları vardır ve neredeyse bu rakamlarla herkes denemek amaçlı bir kez Loto oynamıştır. Şimdi sıra bizde; ölmeden yapalım!



İzlemeyenler için şöyle bir bilgi vereyim. Lost'ta Hurley adında bir karakter mevcut ve aşağıda gördüğünüz rakamlarla, bahis şirketinden yüksek miktarda ikramiye kazanıyor. Dünya çapında popülaritesi olan böyle bir yapımdan etkilenmemek elde değil, haliyle, o vakit gerçek hayatta, o hafta yüksek miktarda ödül verileceği haberini alan herkes Lost'un numaralarıyla Loto oynuyor ve bu rakamlar çıkıyor. Tabi ki de binlerce kişi aynı numarayı oynadığı için herkes çok düşük miktarda, amorti denecek tarzda para alıyor. Bu numaraları hayatı boyunca deneyen insanlarla ilgili haberleri de okumadım değil. Bir ritüel haline gelen, her Lost izleyicisi gibi bende oynayayım dedim ve şansımı bu hafta deneyeceğim.

Nedir Bu Rakamlar?

Lost'un uğursuz rakamları


Bu Rakamların Bir Anlamı Var Mı?

Olmaz mı? Var tabi ki de, şöyle ki; Marsel Russo'nun genetik ayna teorisini açıklamak için kullandığı sayı dizisi, Lost'da geçen esrarengiz numaralar ile aynıymış; 4 8 15 16 23 42.. Teori, özetle herkesin bir ikizi vardır ancak olasılık değerleri nedeniyle kişi asla ikizi ile karşılaşamaz diyor. 

Numaraları da şu şekilde kullanıyor: 
4: Russo'ya göre dünyadaki her insan 4 farklı insan ile birbiriyle bağlantılı. Yani, teoride, kendiniz ile 4 farklı insan üzerinden tanışma şansınız var. Örneğin; kardeşinizin patronunun komşusunun yeğeni sizin ikizinizi tanıyor. 

8: Dünya'da günümüzde bulunan kıta sayısını temsil ediyor. İkiziniz ile 8 kıtadan birinde karşılaşma ihtimaliniz var. 

15: İkiziniz ile karşılaşma ihtimaliniz 4,815,162,342'de 15'tir diyor russo. Yani %0,000000004'ten bile düşük bir ihtimal. 

16: Aynı anda ikizi ile karşılaşabilecek maksimum kişi sayısı 16'dır. (Lost karakterleri de 16 adet.) 

23: Doğa ana, sizle aynı genetik haritaya sahip bir yeni insan dünyaya getirmek için 23 yıl bekler, diyor. Yani ikizler aynı yaşta değil, aralarında 23 yaş fark olacaktır anlamına geliyor bu. 

42: sizin ve ikizinizin aynı anda hayatta yaşayabileceği maksimum yıldır, diyor. Bu biraz şaşırtmacalı. Ben 23 yaşında iken ikizim doğmuş olabilir, ancak o 42 yaşına geldiğinde ben 65 yaşında öleceğim anlamına gelmiyor. Mümkün, ama böyle olacak diye öngörmüyor teori. Benim ikizim 15 yaşında ölebilir ve çember başa dönebilir. 

Bunlar meraklılarına ilginç gelen teoriler açıkçası. Diğer bir merak ettiğiniz konu ise: "Loto ne zaman çekiliyor?" 

Sayısal Loto çekilişi Cumartesi günleri saat 21.00 ile 22.30 arasında TRT ekranlarında gerçekleştirilmektedir. 

Bol Şans...

Mustafa Yaldız (@yldzmust) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

En Kültürlüler

İzleyiciler

Alt Kategoriler

Asla Vazgeçmeyenler

- Güç ve güveni hep dışımda aradım. Ama bunlar, insanın içinden gelir ve hep oradadır.
(Sigmund Freud)

- Dünya üzerinde en güçlü silah, ateşlenmiş insan ruhudur.
(Marshall Foch)

- Onların peşinden gidebilecek cesaretiniz ve yeterli özgüveniniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir.
(Walt Disney)
Blogger tarafından desteklenmektedir.

- Copyright © Kültür Yaşa -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -